Hlavní obsah

Sešívaní dál bez výhry! Musa pálil, Slavia přesto vstoupila do Atlantic Cupu porážkou v rozstřelu

Aktualizováno

Radost z vítězství zatím sešívaní během zimy nepoznali. Fotbalisté Slavie zahájili přípravný turnaj Atlantic Cup v portugalském Lagosu porážkou s Aarhusem. Pražané v normální hrací době i díky dvěma gólům útočníka Petara Musy, kterého si předčasné stáhli z hostování v Liberci, dotáhli dvoubrankovou ztrátu a remizovali 3:3. V penaltovém rozstřelu ale bonusový bod do tabulky získal dánský soupeř.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Slavie Michal Frydrych.

Článek

Musa se poprvé prosadil ve 48. minutě, kdy snížil na 1:2. Aarhus si poté vzal dvoubrankové vedení zpět, ale jednadvacetiletý chorvatský útočník v 54. minutě upravil na 2:3. O vyrovnání se prvním gólem za áčko postaral Daniel Kosek a výhru v normální hrací době mohl v závěru zajistit Oscar, ale trefil jen tyč.

Zápas se hrál v rámci turnaje Atlantic Cup, ve kterém se v případě nerozhodného výsledku zahrávají pokutové kopy. V penaltovém rozstřelu byl úspěšnější Aarhus.

Musa měl původně na severu Čech působit do konce sezony, ale český mistr ho po odchodech kapitána Milana Škody a dalšího útočníka Micka van Burena povolal zpět. Slavia v zimní přípravě ani na třetí pokus nevyhrála. V minulých zápasech remizovala 3:3 s Českými Budějovicemi a podlehla 0:1 Ústím nad Labem.

Na slovíčko: slávisté Jan Bořil a Vladimír Coufal na soustředění v Portugalsku.Video: O2 TV Sport

Fotbalový Atlantic Cup v Lagosu (Portugalsko):
Aarhus - Slavia praha 3:3 (2:0), penalty 4:2
Branky: 4. a 49. Ankersen, 33. Mortensen - 48. a 54. Musa, 60. Kosek.
Slavia - I. poločas: Kovář - Coufal, Kúdela, Frydrych, Holeš - Ševčík, Traoré - Masopust, Stanciu, Olayinka - Tecl.
II. poločas: Kovář - Holeš, Takács (73. Toula), Zelený, Bořil - Oscar, Červ, Kosek, Hellebrand, Provod - Musa. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: