Hlavní obsah

Souček byl fantastický, smekl kouč West Hamu. Ostrovní media tasí vysoké známky

Velmi solidní premiéru ve slavné Premier League má za sebou čerstvá posila West Hamu ze Slavie Tomáš Souček, jehož po remíze s Brightonem 3:3 chválil jak kouč David Moyes, tak ostrovní média. Radost českému reprezentantovi i trenérovi však kalí ztracené důležité body v boji o záchranu, protože Kladiváři dvakrát vedli o dvě branky.

Foto: Paul Childs, Reuters

Tomáš Souček hlavičkuje při svém debutu za West Ham v anglické lize, brání ho Adam Webster z Brightonu.

Článek
Fotogalerie

Souček dostal v důležitém souboji důvěru v základní sestavě a rozhodně nezklamal. Od začátku byl aktivní a dostával se do hry. V první půli sahal i po premiérové trefě, ale jeho hlavičku bravurně vyrazil gólman Matthew Ryan.

„Tomáš byl fantastický, hlavně v první půli. Ukázal velkou snahu a nasazení. Vedl si velmi dobře," chválil v pozápasovém rozhovoru pro BBC havlíčkobrodského rodáka kouč David Moyes.

Trenér nechal českého reprezentanta na hřišti nakonec déle, než plánoval. Stáhl ho až v 85. minutě. „Plánovali jsme, že bude hrát tak 70 minut, ale nakonec jsme ho tam nechali ještě déle," pokračoval kouč.

Slušného hodnocení se čtyřiadvacetiletému středopolaři dostalo i od žurnalistů. „Od českého záložníka šlo o velmi jistý debut. Byl posílením středové řady West Hamu," píše například server deníku Standard, který dal Součkovi vysokou známku 8, kterou udělil už jen střelci dvou gólů Kladivářů Robertu Snodgrassovi. Všichni ostatní měli hodnocení horší.

I Daily Mail Součkův výkon ocenil velmi solidní známkou 7,5. Českého reprezentanta chválí také list The Guardian: „West Ham se do toho pustil naplno. Tomáš Souček, posila ze Slavie, v záloze hýřil energií."

Domácí vedli v utkání 2:0 a 3:1, slibně se vyvíjející zápas jim ale pokazily dva inkasované góly v závěru zápasu. Kladiváři se tak ani v pátém ligovém utkání v řadě nevyhráli a propadli se na sestupovou 18. příčku.

„Navzdory velmi dobrému debutu Tomáše Součka po boku Snodgrasse a Michaila Antonia v záloze, chatrná obrana West Hamu v poslední čtvrthodině nakonec týmu zlomila vaz," píše BBC.

Reklama

Související témata: