Hlavní obsah

Litvínov - Třinec 2:3Růžička zařídil dvěma góly vítězství Třince v Litvínově

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Hanzl 1 : 0
10. Stránský 1 : 1
13. Růžička 1 : 2
15. Jarůšek 2 : 2
18. Růžička 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté mistrovského Třince vyhráli ve 43. kole na ledě předposledního Litvínova 3:2 a připsali si třetí výhru z posledních čtyř utkání. Dvěma góly ji zařídil kanonýr Martin Růžička, který po zranění skóroval poprvé v teprve osmém utkání v sezoně a s 250 góly v nejvyšší soutěži a reprezentaci se stal 69. členem Klubu hokejových střelců deníku Sport. Litvínov nebodoval poprvé po čtyřech zápasech, z nichž tři vyhrál, a má už jen jednobodový náskok před posledními Pardubicemi.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Wojciech Wolski a Martin Růžička z Třince se radují z gólu v Litvínově.

Článek

Přitom domácí začali dobře a po 47 sekundách vedli. Jarůšek se rychlým manévrem dostal zpoza branky, předal puk Hanzlovi a ten střelou ke vzdálenější tyči překonal Kváču. V sedmé minutě mohl vyrovnat Wolski, který se řítil od vlastní modré sám na Honzíka, kanadský kanonýr ale netrefil branku.

V polovině první třetiny se už Třinečtí dočkali. Stránský si nabruslil mezi obránce, dostal nezištný pas do jízdy od Chmielewského a s přehledem zavěsil. O tři minuty později šli hosté do vedení. Jurčík na pravém kruhu nepokryl Růžičku, který ranou bez přípravy otočil skóre.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zraněný Jiří Říha z Litvínova během utkání s Třincem..

Litvínovu se zanedlouho podařilo vyrovnat. Pospíšil našel na brankovišti Jarůška a ten pohodlně poslal puk za Kváču. Poté hostujícího brankáře zachránila horní tyč po Hanzlově ráně z mezikruží. V 18. minutě přidal druhou branku Růžička, který využil dokonalého pasu od Vrány přes šířku útočné třetiny.

Od druhé třetiny nahradil Honzíka v brance Janus. Ve 24. minutě mohl vyrovnat Jarůšek, který jel v oslabení sám na Kváču, trefil ale pouze jeho pravý beton. Na druhé straně prověřil Januse Wolski. V 34. minutě Hrňa hezkou stahovačkou oklamal Ščotku, trefil ale jen brankovou konstrukci.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Vladimír Dravecký z Třince a Michal Trávníček z Litvínova.

V závěrečných minutách prostřední části se domácí nemohli i kvůli vyloučení vymanit z třineckého tlaku, ubránili se ale, takže mohli v poslední třetině pomýšlet na bodový zisk.

V 45. minutě Michal Kovařčík mohl pojistit náskok hostů, ale v poslední chvíli zasáhl Hanzl a puk klouzající za brankovou čáru odpálil do bezpečí. Domácí se snažili s nepříznivým výsledkem něco udělat, ale hosté si jednobrankový náskok hlídali. Na hře bylo vidět psychické rozpoložení obou týmů. Litvínovu nepomohla v závěru ani přesilovka či hra bez brankáře.

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 2:3 (2:3, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. M. Hanzl (Jarůšek, Pospíšil), 15. Jarůšek (Pospíšil, M. Hanzl) - 10. M. Stránský (Chmielewski, Gernát), 13. Martin Růžička (P. Vrána, M. Doudera), 18. Martin Růžička (P. Vrána, Wolski). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Kajínek, Komárek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 5376.
Litvínov: Honzík (21. Janus) - J. Říha, Moravčík, Ščotka, Aliu, Kudla, Baránek, od 21. navíc Štich - Pospíšil, M. Hanzl, Jarůšek - Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Helt, Gerhát, Válek - Zygmunt, Jurčík, Trávníček. Trenér: Kýhos.
Třinec: Kváča - M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš, Roth, Gernát - Martin Růžička, P. Vrána, Wolski - Hrňa, Marcinko, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Dravecký, Š. Novotný, Adamský - Chmielewski. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: