Hlavní obsah

Sparta - Brno 4:3 PPLéčba Hořavou zabrala! Kometu sestřelil sparťanský kapitán

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Zaťovič 0 : 1
22. Sukel´ 1 : 1
30. Řepík 2 : 1
31. Říčka 3 : 1
41. Mueller 3 : 2
55. Horký 3 : 3
61. Řepík 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty ve 43. kole extraligy v prvním utkání pod vedením nového trenéra Miloslava Hořavy porazili Brno 4:3 v prodloužení. O první výhře Pražanů po čtyřech zápasech rozhodl v nastavení druhým gólem v utkání Michal Řepík. Domácí útočník Lukáš Rousek si připsal tři asistence. Brno prohrálo poprvé po třech výhrách.

Mně se to hrozně líbilo, hráči chtěli, dřeli, chválil Spartu její nový trenér Miloslav HořavaVideo: Sport.cz

 
Článek

Hořava, který Spartu vedl už v sezoně 2010/2011, se ujal funkce v sobotu po čtvrtečním odvolání německého kouče Uweho Kruppa a jeho asistenta Jaroslava Nedvěda.

Poprvé od října se v domácím dresu představil obránce Pavelka, který do konce ledna hostoval v Litvínově. Sparta byla v první třetině aktivnější, ale všechny její pokusy ztroskotaly na brankáři Vejmelkovi. Nakonec se 25 vteřin před koncem úvodního dějství prosadila Kometa. Stránský vyslal do úniku Zaťoviče a hostující kapitán vyzrál na Machovského.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty Michal Řepík a Matúš Sukeľ oslavují gól proti Kometě.

Sparťané srovnali na začátku druhé části. Rousek využil špatné rozehrávky hostů a zpoza brankové čáry přihrál volnému Sukeľovi, který střelou z první překonal Vejmelku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Matěj Machovský inkasuje gól od Martina Zaťoviče z Brna.

V polovině utkání využili Pražané přesilovku. Smejkal našel zadovkou kapitána Řepíka, jenž otočil skóre. O 91 sekund později domácí zvýšili. Kudrnova zpětná nahrávka od zadního mantinelu doputovala k přesně mířícímu Říčkovi.

Kometě vyšel úvod závěrečné třetiny a po 29 vteřinách snížila. Zaťovič přihrál Muellerovi, který stejně jako Řepík s Říčkou zakončil z pokleku ranou bez přípravy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Zaťovič z Brna oslavuje gól proti Spartě.

V 55. minutě Brno vyrovnalo. Svozil se podél hrazení prosmýkl sparťanskou obranou a předložil puk Horkému, jenž se z mezikruží trefil do poloodkryté branky.

Vítězství domácích zařídil v O2 areně před 14 518 diváky Řepík, který se po Rouskově pasu prosadil střelou z první.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 4:3 v prodl. (0:1, 3:0, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Sukeľ (Rousek), 30. Řepík (Smejkal, Rousek), 31. Říčka (A. Kudrna), 61. Řepík (Rousek, Tomáš Dvořák) - 20. Zaťovič (Š. Stránský), 41. Mueller (Zaťovič, Mlčák), 55. L. Horký (Svozil, Mueller). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 14 518.
Sparta: Machovský - Blain, Kalina, T. Pavelka, Koistinen, Košťálek, Tomáš Dvořák, M. Jandus - Řepík, Sukeľ, Rousek - Říčka, Smejkal, A. Kudrna - M. Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, T. Pšenička. Trenér: Hořava.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Mlčák, Bartejs, Pyrochta, Svozil, Gulaši - Mueller, Š. Stránský, Zaťovič - M. Erat, Plekanec, Vincour - Kusko, Rákos, Kucsera - Plášek, L. Horký, Střondala. Trenér: Zábranský.

Reklama

Související témata: