Hlavní obsah

Vítkovice - Kladno 3:0Vítkovice porazily Kladno a vyhrály počtvrté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Dej 1 : 0
51. Štencel 2 : 0
60. Bukarts 3 : 0
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic ve 43. kole extraligy zvítězili nad Kladnem 3:0 díky gólům Rastislava Deje, Jana Štencla a Robertse Bukartse. Ostravský celek vyhrál už počtvrté v řadě a dotáhl se na bod právě za jedenácté Rytíře, kteří prohráli pošesté za sebou. Vítkovický gólman Miroslav Svoboda udržel počtvrté v sezoně čisté konto.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost hráčů Vítkovic v duelu s Kladnem.

Článek

Ostravané začali aktivně a první slibnou příležitost měl Mallet, jenž se bekhendem snažil poslat puk pod horní tyčku, ale kladenský brankář Cikánek zasáhl včas. Rytíři přidali na aktivitě a snažili se pálit ze všech pozic.

Ke dvěma střelám se dostal i Jágr. Nejprve zblízka trefil Svobodu, pak vystřelil bez přípravy z pravého kruhu, ale zamířil jen do betonu vítkovického gólmana. V polovině utkání se do rozepře dostali Lakatoš s Romančíkem a v době, kdy oba hráči seděli na trestné lavici, padl úvodní gól utkání.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Roberts Bukarts z Vítkovic, Tomáš Redlich z Kladna a brankář rytířů Lukáš Cikánek.

Rosandič rychle zavezl kotouč do pásma, předal ho Malletovi, jenž puk posunul na Deje, a ten pohotově přes dotírajícího Jágra doklepl puk do poloprázdné branky. Vzápětí mohli hosté srovnat poté, co Vítkovičtí zapomněli na Zikmunda. Ten se ocitl sám před Svobodou, ale překonat ho nedokázal.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna během duelu ve Vítkovicích.

Ostravané s jistým Svobodou v brance dál drželi těsný náskok a definitivně rozhodnuto bylo v 51. minutě, kdy si pomohli přesilovkou. Schleiss chytrou zpětnou přihrávkou našel Štencela, jenž si rychlou kličkou položil Cikánka a poslal puk do odkryté klece.

Kladno si ještě vzalo trenérskou výzvu, ale rozhodčí po ověření videa nezměnili názor. Vítkovice nakonec zvítězily 3:0 po trefě Bukartse do opuštěné kladenské branky. Rytíře od posledního sestupového místa dělí pouze šest bodů.

HC Vítkovice Ridera - Rytíři Kladno 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 32. Dej (Mallet, Rosandič), 51. Štencel (Schleiss, Dej), 60. Roberts Bukarts (Výtisk). Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 9635.
Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Štencel, Dudas, Rosandič, R. Černý, Výtisk, L. Kovář - Lakatoš, J. Hruška, Roberts Bukarts - Schleiss, O. Roman, Indrák - Mallet, R. Veselý, Dej - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.
Kladno: Cikánek - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Romančík, Barinka - Jágr, Vampola, Zikmund - Redlich, Melka, J. Strnad - Bílek, Stach, P. Machač - Hovorka, T. Kaut, O'Donnell. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články