Hlavní obsah

Tenistka Kvitová dostala Cenu Věry Čáslavské

Tenistka Petra Kvitová dostala jako šestá Cenu Věry Čáslavské za mimořádné zásluhy žen ve sportu a olympijském hnutí. Dvojnásobná wimbledonská vítězka, která se úspěšně vrátila na kurty po vážném zranění ruky z přepadení z prosince 2016, získala trofej ve tvaru skleněného "V" za rok 2019.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Tenistka Petra Kvitová převzala Cenu Věry Čáslavské za mimořádné zásluhy žen ve sportu a olympijském hnutí.

Článek

"Sport mi přinesl spoustu dobrého i zlého, hlavně dobrého, a nečekala jsem, že bych tady mohla stát a dostat cenu Věry Čáslavské. Je to odměna za dřinu a všechno. Jsem ráda, že ta cena vznikla," řekla Kvitová, letošní čtvrtfinalistka grandslamového Australian Open, na dnešním ceremoniálu v sídle Českého olympijského výboru.

Ocenění je pojmenováno po sedminásobné olympijské vítězce Čáslavské, která byla výjimečnou sportovkyní i silnou osobností společenského života. "Pro mě byla inspirativní tím, jak bojovala ve sportu i v životě. Vždycky z ní sršela spousta energie a to si myslím máme trošku společného," řekla devětadvacetiletá Kvitová.

Jako první si nejmladší cenu Českého olympijského výboru převzala před šesti lety kajakářka Štěpánka Hilgertová, loni byla laureátkou slalomářka Šárka Strachová. "Petro, blahopřeji k ceně, která je nejen za sportovní výkony, ale především za to, co jsi dokázala v životě a jaká jsi bojovnice," řekla ve video pozdravu Strachová.

Přehled laureátek Ceny Věry Čáslavské:
2014 - Štěpánka Hilgertová (vodní slalom)
2015 - Naďa Knorre (předsedkyně Komise rovných příležitostí ve sportu)
2016 - Věra Růžičková (sportovní gymnastika)
2017 - Barbora Špotáková (atletika)
2018 - Šárka Strachová (sjezdové lyžování)
2019 - Petra Kvitová (tenis).

Reklama

Související témata: