Hlavní obsah

Při Utkání hvězd budou mít hráči čísla Bryanta a jeho dcery

Los Angeles

Při Utkání hvězd NBA budou mít basketbalisté na dresech čísla 24 a 2 na počest tragicky zesnulého Kobeho Bryanta a jeho dcery Gianny. Někdejší Bryantovo číslo 24 ponesou na zádech hráči Východní konference v čele s Janisem Adetokunbem. Výběr Západní konference pod vedením LeBrona Jamese bude hrát s dvojkou, oblíbeným číslem Gianny, která zahynula se svým otcem a dalšími sedmi lidmi při nehodě vrtulníku 26. ledna.

Foto: Hans Deryk, Reuters

Kobe Bryant s malou Giannou na snímku z června 2009, kdy Los Angeles Lakers porazili Orlando Magic a stali se šampiony NBA.

Článek

Utkání hvězd se uskuteční v Chicagu v neděli 16. února. Bryantovu čtyřiadvacítku už dříve zakomponovali organizátoři přímo do formátu exhibičního zápasu. Jeho úvodní tři čtvrtiny se budou hrát jako samostatné zápasy vždy od skóre 0:0. Poslední část, která určí celkového vítěze Utkání hvězd, se pak nebude hrát na čas, ale do konkrétního skóre, kterým bude počet bodů nastřílený vedoucím týmem po třech čtvrtinách +24. Pokud tedy bude stav po třech částech například 100:95, skončí zápas, až vedoucí mužstvo nastřílí 24 bodů, nebo původně ztrácející tým zaznamená 29 bodů.

Reklama