Hlavní obsah

Unikátní Jágr je zase zlatý!

Jablonec nad Nisou

Na den přesně třicet let poté, kdy Jaromír Jágr vstřelil první reprezentační gól, vyrazil v Jablonci nad Nisou zlatou minci s vlastním portrétem. Je tak v pořadí jedenáctým hokejistou, který se objevuje v kolekci České mincovny „Legendy československého hokeje", kde se již ocitli například Dominik Hašek či Ivan Hlinka.

Jaromír Jágr, hokejový útočník, majitel týmu Rytíři KladnoVideo: Hynek Preisler, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Je to samozřejmě hezký pocit. Ještě se ale nepočítám mezi legendy, počítám se mezi hráče. Doufám, že si mě jednou lidi budou pamatovat jako českou hokejovou legendu," řekl Jaromír Jágr v Jablonci nad Nisou. Chvíli poté, kdy si v České mincovně vyrazil minci s vlastním portrétem, kterou věnuje rodičům. „Bez nich bych na minci nebyl," vysvětlil.

Jak se mu vlastní podobizna z dílny medailéra Martina Daška zamlouvala? „Víceméně je to portrét z doby, kdy jsme zaznamenali v Naganu 1998 ten největší úspěch. Za padesát let nikdo nebude vědět, jak jsem vypadal... Ale asi je mi to podobný," usmál se Jágr.

Foto: Jiří G. Novák

Jaromír Jágr byl opět ve středu zájmu

„U pana Jágra to bylo specifický v tom, že u první modelace mně vycházel hodně mladý, v podstatě jako klučina, který čerstvě přišel do Ameriky. Nastal pak zvláštní proces ,zestařování', aby tam člověk dostal charakteristické rysy, podle kterých ho mají všichni zafixovaného," přiznal Dašek.

Cena mince až 13 450 korun

Zlatá čtvrtuncová mince v kvalitě PROOF stojí 13 450 korun a vyšla v nákladu 200 kusů. Stříbrných uncových bude vyraženo 500 a cena jedné je 1650 korun.

Jágr ještě před její ražbou přiznal, že mu kvůli výsledkové krizi Kladna v poslední době není zrovna nejlíp. „Chytili jste mě ve špatném období. Když jsem sem jel, přemýšlel jsem, co a jak dál s naším hokejovým Kladnem. Nejsme v jednoduché situaci. Když jsme se domlouvali, že to budeme dělat 4. února, počítal jsem s tím, že ta situace bude o něco veselejší a příjemnější a bylo by to příjemnější a veselejší pro všechny. Ale nedá se nic dělat," řekl hráč a majitel Kladna, které prohrálo v extralize posledních šest zápasů.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jaromír Jágr měl důvod k úsměvům

Když mu pak malí hokejisté z řad jabloneckých Vlků při autogramiádě předvedli vítězný pokřik, zavtipkoval: „Asi vás vezmu do kabiny." Hokejisté ho na oplátku prosili, jestli by si s nimi nešel zatrénovat. „Nemám brusle," odmítla „68" s úsměvem. „Chtěl bych hrát stejně jako on a ve stejných týmech jako on. Byl to super zážitek ho vidět," radoval se Tomáš Pavlata, který se na Jágra chce podívat i do Liberce, kde Kladno hraje v polovině února extraligu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články