Hlavní obsah

Kouč Finska Jalonen musel udělat tři změny v nominaci na EHT

Helsinky

Tři změny musel udělat trenér hokejistů Finska Jukka Jalonen v nominaci na Švédské hry v Helsinkách a Stockholmu. Kvůli zranění vypadli z kádru brankář Harri Säteri z Novosibirsku, obránce Valtteri Kemiläinen z Tappary Tampere a útočník Otto Paajanen z IFK Helsinky.

Foto: Sport.cz

Finští hokejisté se radují z branky

Článek

Tým naopak doplnili gólman Lassi Lehtinen z Raumy, obránce Robin Salo z Lappeenranty a útočník Arttu Ilomäki z Luley. Dvacetiletý Lehtinen i o rok starší Salo budou v reprezentaci debutovat.

Rozšířili tak počet nováčků v kádru na šest. První zkušenosti budou sbírat také bek Oskari Manninen z Kouvoly a útočníci Jere Innala z Hämeenlinny, Lauri Pajuniemi z TPS Turku a Matias Maccelli z Ilvesu Tampere.

Ilomäki zase zvýšil počet mistrů světa v Jalonenově výběru na pět. Byl u loňského triumfu na šampionátu v Bratislavě stejně jako obránce Miika Koivisto z Växjö a útočníci Jere Sallinen z IFK Helsinky a Juhani Tyrväinen z Luley. Zlato už z roku 2011 rovněž ze slovenské metropole má forvard Jani Lajunen z Lugana.

Finové vstoupí do turnaje ve čtvrtek doma v Helsinkách proti Rusku, o dva dny později je po přesunu do Stockholmu čeká česká reprezentace a v neděli 9. února změří síly v severském derby se Švédskem. Finové jsou po dvou turnajích Euro Hockey Tour v tabulce druzí s 11 body o skóre za Českem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články