Hlavní obsah

Pavlenka vychytal Brémám pohárové čtvrtfinále, Frankfurt vyřadil loňské finalisty

Berlín
Aktualizováno

Brankář Jiří Pavlenka vychytal fotbalistům Brém postup do čtvrtfinále Německého poháru. Werder doma zvítězil nad Borussií Dortmund 3:2, českého gólmana v závěrečné půlhodině překonali střídající teenageři Erling Haaland a Giovanni Reyna. Devatenáctiletý Nor Haaland skóroval i ve čtvrtém soutěžním utkání po přestupu do Borussie, celkově dal už osm branek.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Jiří Pavlenka se spolu se spoluhráči raduje z postupu

Článek

Dortmund nastřílel ve třech kolech jarní části bundesligy pokaždé pět gólů, z toho sedmkrát se trefil Haaland. Ten v pohárovém zápasu v Brémách začal na lavičce, do hry se dostal na začátku druhé půle a v 67. minutě zakončil rychlou kombinaci hostů snadným doklepnutím míče do prázdné branky.

Zkorigoval tak na 1:2, jenže domácí Milot Rashica záhy přispěchal s odpovědí. Závěrečný tlak vynesl Dortmundu znovu už jen snížení, když Pavlenku technickou střelou zdálky překonal sedmnáctiletý Američan Reyna. V nastavení se český brankář vytáhl proti Haalandově hlavičce z malého vápna.

Lipsko nestačilo na Frankfurt

Lipsko prohrálo ve Frankfurtu 1:3 a loňskou finálovou účast neobhájí. Český útočník Patrick Schick se na rozdíl od sobotního bundesligového zápasu střelecky neprosadil, jediný gól hostů dal v 70. minutě Dani Olmo.

Ten ale už jen snížil vedení Frankfurtu, o které se postarali André Silva z penalty a po rychlém protiútoku Filip Kostič. V nastavení pak Kostič ještě pojistil postup domácího celku gólem na konečných 3:1. Eintracht získal Německý pohár pětkrát, naposledy předloni.

Postoupil rovněž Düsseldorf, další čtyři duely jsou na programu ve středu. Obhájce trofeje Bayern se utká s Hoffenheimem.

Reklama

Související témata: