Hlavní obsah

Softbalistka Pecková bude hrát japonskou ligu

Po zkušenostech na Tchaj-wanu a na Novém Zélandu má softbalista Veronika Pecková před sebou možná největší klubovou výzvu v kariéře. Jako první Češka si zahraje profesionální japonskou ligu. Reprezentační nadhazovačka uzavřela pro letošní sezonu kontrakt s klubem Toyota Red Terries.

Foto: Česká softbalová asociace

Softbalová reprezentantka Veronika Pecková.

Článek

"Je to splněný sen. Podle mého názoru jde o nejkvalitnější ligu světa. Celý náš tým je složen z vynikajících hráček, vždyť čtyři z nich jsou v současné době v širším výběru japonského národního týmu," řekla Pecková v tiskové zprávě.

Nadhazovačka, z jejíž pravačky létají míče na pálkařky více než stokilometrovou rychlostí, si loni zahrála v Aucklandu finále turnaje Club Nationals. O rok dřív pomohla týmu Caesar Park Warriors získal titul v tchajwanské soutěži.

A právě na Tchaj-wanu se zrodilo její nadcházející japonské angažmá. "Seznámila jsem se tam s manažerem týmu, který mě v prosinci kontaktoval s tím, že Toyota hledá novou nadhazovačku a že jsem mezi kandidátkami. Nakonec to klaplo a já jsem v lednu letěla do Japonska podepsat smlouvu," popsala odchovankyně Ledenic, s nimiž v posledních třech letech triumfovala v domácí lize.

Softbal je v Japonsku populární a na stadiony chodí tisícové návštěvy. "Co jsem viděla z fotek ze zápasů, tak mají docela početnou fanouškovskou základnu, takže atmosféra bude jistě skvělá. Celkově se softbal v Japonsku těší velké oblibě, což jsme si s nároďákem potvrdili během Japan Cupu, kdy jsme proti Japonsku hrály na krásném Ucugi stadionu před zaplněnými tribunami," vzpomínala Pecková.

V Toyota Red Terries působila před Peckovou i americká nadhazovačská hvězda Monica Abbottová, která tým předloni dovedla k titulu. V japonské lize jsou softbalové týmy součástí společností jako Toyota, BIC Camera či Honda.

Sezonu v dresu Red Terries začne Pecková na konci března a hrát by tam měla celý duben. Po jarní části se přesune domů a bude se s národním týmem připravovat na červnové mistrovství Evropy v Itálii. "Zbytek léta budu na Novém Zélandu a zpět do japonské ligy se dostanu po olympiádě," řekla Pecková.

Reklama

Související témata: