Hlavní obsah

Pastrňák, super kluk a střelec. Ať se na Ovečkina zase dotáhne, přeje mu krajan

Praha

Protentokrát jejich střelecký prach vyschl. Boston porazil v NHL Chicago 2:1 v prodloužení. David Pastrňák a Dominik Kubalík si další gólový zápis do statistik nepřipsali. Přesto tato dvojice patří do první trojice českých hráčů v zámoří s nejvíce góly. První potvrzuje kvalitu, druhý zdařile proplouvá premiérovou sezonou v zámoří.

David Krejčí po zápase Chicaga s Bostonem.Video: Marian Hajda, Sport.cz

 
Článek

Pastrňák v probíhající sezoně NHL odehrál 55 zápasů a připsal si 38 branek. V celkovém pořadí je třetím nejlepším střelcem. V posledních pěti utkáních vstřelil ale jen jeden gól.

„On hraje super, je sranda se na něj koukat v zápasech i na tréninku. K tomu je super kluk v kabině i v letadle. Doufám, že mu to zase začne střílet, ať se na Ovečkina opět dotáhne," přeje mu spoluhráč David Krejčí, který si v posledních pěti zápasech připsal šest kanadských bodů.

Dominik Kubalík po zápase Chicaga s Bostonem.Video: Marian Hajda, Sport.cz

Ruský snajpr se drží na špici střelců, tady on to zná, tady je doma. V 53 duelech si připsal 40 branek a vládne NHL. Druhý je s 39 góly Auston Matthews, třetí pozici drží s 38 zásahy třiadvacetiletý Pastrňák.

Kubalík je nováčkem v nejslavnější hokejové lize, přesto potvrzuje svoji pověst. Přišel jako střelec, předvádí se jako střelec. Ve 52 zápasech vstřelil 21 gólů a patří mu celkově 27. příčka. Mezi nováčky je dokonce první.

Čeští střelci v NHL v sezoně 2019/2020
JménoZápasyGólyPořadí střelců v NHL
David Pastrňák55383. místo
Jakub Vrána542318. místo
Dominik Kubalík522127. místo
Tomáš Hertl481685. místo
Ondřej Palát5214106. místo
Martin Nečas4913133. místo
David Krejčí4613136. místo
Filip Chytil4312150. místo

„Na Pastu se hezky kouká, všichni to vidí. Já osobně se považuju více za střelce, takže na něj koukám hrozně rád. On umí vystřelit ze všeho a padá mu to tam. Přeji mu, aby to padalo dál," popřál Kubalík parťákovi z reprezentace hodně štěstí.

Sám je spokojený - 52 utkání - 32 bodů, z toho 21 gólů. V bodování nováčků je v NHL pátý. „Zatím samozřejmě super, užívám si to. Hraju první sezonu, člověk nevěděl, co od toho očekávat, a najednou je 50 zápasů pryč. Jsem rád, že už vím, co a jak. Doufám, že 30 zápasů do konce (základní části) bude úspěšných," doufá čtyřiadvacetiletý Kubalík.

Reklama