Hlavní obsah

Jestli máš rád svůj život, tohle si nemůžeš dovolit, smál se Jágr

Podle proporcí jednoznačně těžká váha. Podle klubových statistik výška 189 centimetrů a 115 kilo. Hokejista Jaromír Jágr si oblíbil zápasy v kleci před osmi lety, sleduje je, uznává tento sport, ale sám se do MMA souboje nechystá. Má pro to svůj důvod. „Nemám to v sobě, v tomhle sportu bych nebyl dobrej,“ řekl sedmačtyřicetiletý hokejista po premiéře dokumentu Attila, který mapuje život slovenského bojovníka Attily Végha.

Když jsem poprvé viděl MMA, měl jsem zážitek, který jsem nikde jinde nezažil, přiznal Jaromír JágrVideo: Sport.cz

 
Článek

Odehrál více než dva tisíce zápasů, poznal sport ze všech stránek, jeho mozek se musel vypořádat se všemi druhy emocí, MMA ale Jágra dostalo. Boj, kde se musí rozhodnout, bitva jeden na jednoho, tohle lidi přitahuje. Kladenského odchovance oslovila především americká organizace UFC. Pod touto značkou viděl několik galavečerů na vlastní kůži. Adrenalin, vynikající show a respekt zápasníků, kteří k sobě chovají, to se mu líbí.

"Velký večer UFC. Skvělý souboje, absolutní respekt k těmto sportovcům. Je mnoho sportů, kde podceníš přípravu, nepřipravíš se, jak máš a nic vážného se nestane. Maximálně tě trenér posadí. V UFC (MMA) a podobných sportech si to nemůžeš dovolit, jestli máš rád svůj život (smích). Zažil jsem hodně, ale vždy, když vidím UFC naživo, mám husí kůži na těle. Neskutečný zážitek," napsal Jágr na svůj facebook už v červenci 2015. Jeho pohled na tento rostoucí sport se od té doby nezměnil.

Brutální věc, že na premiéru přišel Jaromír Jágr. Jako kluk jsem čoroval jeho kartičky, těšilo Attilu VéghaVideo: Sport.cz

Svůj první galavečer si jako fanoušek připsal ještě dříve. „Asi před osmi lety, když jsem trénoval v Las Vegas, tak jsem se šel podívat na UFC. Ještě, než byl tento sport u nás populární, tak se mi líbil. Vždycky, když jsem měl v Las Vegas čas jít na MMA, tak jsem šel," vrátil se do minulosti majitel kladenských hokejistů.

Před osmi lety prožíval zlaté časy Attila Végh v Bellatoru, v roce 2013 se stal šampionem této organizace v polotěžké váze. V UFC v tomto období bojoval také Karlos Vémola. V Česku byl tento sport na pokraji zájmu. Nyní je situace odlišná, MMA roste.

V listopadu minulého roku organizace OKTAGON MMA vyprodala O2 arenu, kam přišlo téměř dvacet tisíc fanoušků. Šlo o největší sportovní návštěvu této haly.

„Musím říct, že na první akci, kterou jsem viděl, jsem měl zážitek, který jsem nikde jinde nezažil, takový druh adrenalinu. Od té doby jsem si MMA zamiloval. Sleduji tento sport víc a víc a uznávám ho. Je to těžký sport, fyzicky náročný a líbí se mi respekt jeden k druhému, pokud to není divadlo před zápasy, jinak zápasy se mi líbí," řekl také Jágr, který má v oblibě Jorge Masvidala, zápasníka, který na konci minulého roku bojoval s Nate Diazem.

Tento souboj bastardů patřil mezi nejsledovanější v minulém roce. Hlavní zápas na galavečeru UFC v New Yorku trval patnáct minut a lidem vystřelil adrenalin do vyšších pater. Duel o speciální titul BMF a pás největšího grázla získal Jágrův oblíbenec.

Co nejbližšího nabízí československá scéna? V Šamoríně 15. února pořádá galavečer organizace OKTAGON MMA. V Praze mají fanoušci možnost vidět 6. března zápasy pod organizací IAF.

Reklama

Související témata: