Hlavní obsah

Biatlonové hvězdy ve válce? Podle Vittozziové má Wiererová v týmu protekci

Praha

Kamarádky? Kdepak. Do mistrovství světa v biatlonu zbývá necelý týden a v italském týmu to vypadá na začátek války. Lisa Vittozziová, stříbrná medailistka z loňského světového šampionátu, si stěžuje, že její slavnější krajanka a loňská vítězka Světového poháru Dorothea Wiererová je u trenérů protežována.

Foto: Sport.cz

Lisa Vittozziová (vlevo) a Dorothea Wiererová.

Článek

Již za necelý týden se v italské Anterselvě rozběhne světový šampionát v biatlonu. Všichni závodníci i závodnice již ladí formu, aby na mistrovství světa co nejlépe uspěli. Ale v italském týmu to vypadá, že budou mít i trochu jiné starosti. Lisa Vittozziová totiž přišla s tím, že má její kolegyně Dorothea Wiererová protekci.

Talentovaná Vittozziová stále nemůže zapomenout na loňský šampionát, kdy Wiererové dali trenéři volno na ženskou štafetu, aby nabrala síly do individuálních závodů. Podle oficiálního oznámení to ale bylo ze zdravotních důvodů. „Rozhodla jsem se o tom promluvit. Stejně nejsme žádné kamarádky, ale jen soupeřky,“ uvedla Vittozziová na webu ski-nordique.net.

Foto: Sport.cz

Dorothea Wiererová má podle Lisy Vittozziové u trenérů protekci.

„Dorothea tehdy dostala na štafetu volno, aby mohla odpočívat. Mně řekli, že musím nastoupit. Musím říci, že to, že měla takovou výhodu, jsem snášela hodně špatně. Už jsem nebyla v pohodě. Ovlivnilo to u mě nejen konec minulé sezony, ale začátek i té letošní,“ přiznala Italka, která na loňském mistrovství světa získala ve vytrvalostním závodě stříbrnou medaili.

Loni s Wiererovou bojovala o Velký křišťálový glóbus, avšak její zkušenější krajanka byla úspěšnější a získala ho s náskokem dvaadvaceti bodů. V letošní sezoně se jí ale zatím tolik nedaří a v průběžném hodnocení Světového poháru je Vittozziová zatím desátá. Teď se však na domácí půdě bude chtít předvést v co nejlepší formě.

Reklama