Hlavní obsah

Lyžařský svět je smutný, tragická smrt zasáhla i Ledeckou. Úžasný chlap, říká o otci hvězdy

sob (Ga-Pa)Právo

Nešťastná událost v rodině dvojnásobné olympijské vítězky Mikaely Shiffrinové zasáhla i další závodnice ve Světovém poháru včetně Ester Ledecké. Ta se s otcem americké hvězdy, který tragicky zemřel ve svém domě v Coloradu, potkala při své operaci zlomené kosti v ruce na začátku minulé sezony. Jeff Shiffrin pracoval v nemocnici ve Vailu jako anesteziolog.

Foto: Marco Tacca, ČTK/AP

Ester Ledecká v přípravě na závod SP ve sjezdu v Garmisch-Partenkirchenu.

Článek

„Nezasáhlo to jen mě, ale celou moji rodinu. I mamka si pobrečela,“ přiznává Ledecká. „Tehdy po té operaci si našel moji adresu, přišel se zeptat, jak se cítím po anestezii, jak se mi daří a jestli je ruka lepší. Už tyhle maličkosti mi napovídají, že to byl úžasný chlap,“ líčí česká sjezdařka a snowboardistka.

Jeff Shiffrin, jenž podle nepotvrzených zpráv zemřel po pádu ze střechy, spolu s manželkou doprovázel svoji dceru na řadě závodů a mezi lyžařkami byl populární postavou. S Ledeckou se naposledy potkal v Lake Louise, kde poprvé vyhrála sjezd Světového poháru.

„Říkal mi, jak si mám na hlavu narazit klobouk… Celý lyžařský svět je teď takový smutný. Všichni myslíme na Mikaelu a její rodinu, protože s něčím takovým se bude těžko vyrovnávat,“ ví Ledecká. Čtyřiadvacetiletá Shiffrinová je vedoucí ženou Světového poháru, ale momentálně není jasné, kdy se do seriálu vrátí.

Reklama

Související témata: