Hlavní obsah

Generálku rozhodl mistrovský uragán! Slavii se pak zranil Stanciu

Algarve

Výsledky neměli během zimní přípravy oslnivé. V generálce na jarní ligové zápasy se ale především v úvodu vytáhli. Fotbalisté pražské Slavie na závěr soustředění v Portugalsku porazili v Algarve švédský tým Hammarby 4:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Masopust se zapsal mezi střelce.

Článek

Trenér Trpišovský znovu poslal do středu zálohy osmnáctiletého Červa. Na stopera se vedle Kúdely netradičně postavil Bořil.

K dispozici naopak nebyl zraněný Takács. V den utkání odletěl do Prahy, kde v nejbližší době očekává narození potomka.

Sešívaní předvedli začátek jako uragán. Nejprve chyby v rozehrávce soupeře využil Stanciu, poté Teclovu nabídku proměnil Masopust. Pražané již za sedm minut vedli 2:0. Nepříjemné pro ně bylo, že chvíli poté musel odstoupit zraněný Stanciu. Červenobílí nicméně mašírovali dál, ve 23. minutě se dorážkou zblízka prosadil Bořil. Až poté Tankovič snížil.

Ve druhém poločase padlo v závěru po jednom gólu na každé straně, za Slavii se trefil Coufal.

Slavia v šestém zápase přípravy podruhé zvítězila. Pražané měli v zimě vyrovnanou bilanci, připsali si totiž i dvě prohry a dvě remízy.

Přípravné fotbalové utkání v Algarve (Portugalsko):
Slavia Praha - Hammarby 4:2 (3:1)
Branky: 3. Stanciu, 7. Masopust, 23. Bořil, 87. Coufal - 34. Tankovič, 86. Ludwigson.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela (85. Frydrych), Bořil, Zelený (85. Holeš) - Ševčík, Červ (76. Hilál) - Masopust (82. Hellebrand), Stanciu (9. Oscar, 82. Provod), Olayinka - Tecl (76. Musa). Trenér: Trpišovský.
Další přípravné zápasy

Reklama

Související témata: