Hlavní obsah

Souček je pryč a další se zranili, Trpišovský hledá řešení. Kdo bude kapitán?

Algarve

Sehráli během zimy šest zápasů a připsali si po dvou výhrách, remízách i porážkách. Fotbalisté pražské Slavie po odchodu lídra Součka a dalších změnách hledají optimální sestavu pro jaro. „Naše hra ještě působí dost neučesaně. Čas bude hrát pro nás po změnách, které jsme zaznamenali,“ říká trenér Jindřich Trpišovský na závěr soustředění v Portugalsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Bořil se raduje z branky. Dostane v Edenu novou roli...?

Článek

Generálku zvládli, v Algarve porazili švédské Hammarby 4:2. Kouč ovšem příliš nejásá.

„S generálkou celkově i přes výsledek asi spokojený být nemůžu. Zranil se nám hned na začátku Stanciu, dostali jsme dva zbytečné góly. Takový průměrný pocit," líčí Jindřich Trpišovský v hodnocení pro klubový web.

„Podali jsme lepší výkon než v minulých zápasech, ale naše hra musí být ještě lepší, kultivovanější, uhlazenější," požaduje kouč.

Sešívaní sice vstřelili čtyři góly, stejně jako celý podzim však trenéra trápí neproměňování šancí.

„Například Peter Olayinka měl ve druhé půli tři tisíciprocentní šance a gól nedal. To nás stále provází a s tím nemůžu být jednoduše spokojený. Procentuální využití brankových příležitostí je určitě nízké," mrzí Trpišovského.

Hledá se hlavní organizátor

Na stoperu se po boku Kúdely překvapivě objevil Bořil, na levou stranu obrany se pak postavil Zelený. „Na stoperu máme jisté problémy. Navíc po odchodu Tomáše Součka stále hledáme hlavního organizátora ze zadních řad, protože Suk měl organizaci středu pole na starost. Bořil je takový hráč, který situace podobně dobře čte a umí mužstvo zorganizovat," vysvětluje jednu z variant.

Sestava pro jarní premiéru na Bohemians se finalizuje.

„Před zápasem jsme měli jasno o devíti postech. Teď to hodně ovlivní Nico podle toho, jestli bude k dispozici, nebo nikoliv. A také David Zima, který má také drobnější zranění. U dvou zbývajících ještě uvidíme. Moudřejší při skládání sestavy budeme až v průběhu týdne podle zdravotního stavu," avizuje kouč.

Největší problém při skládání sestavy má ve středu zálohy, kde jsou zraněni hned tři hráči. Takács, Traoré a Stanciu.

Brankáři pásku nedají

S odchodem tria Škoda, Souček a Hušbauer také dojde na volbu nového kapitána. „Musíme si ještě sednout, ale bude to jeden z trojice Jan Bořil, Ondřej Kúdela, Stanislav Tecl, kteří si proti Hammarby pásku oblékli. Ondra Kolář není na seznamu, protože nechceme, aby měl pásku brankář," má Trpišovský jasné kandidáty.

Bral by o něco více času, hra sešívaných je na jeho vkus zatím až příliš neučesaná.

„Trápí nás trochu složení mužstva na první dvě kola. Máme hodně hráčů mimo kvůli zdravotním problémům a kartám. Hodně hráčů odešlo a my bychom potřebovali, aby si to po jejich odchodech trochu více sedlo. Celkově se soustředěními jsme spokojení, protože jsme měli skvělé podmínky. Potřebujeme být ale trochu dál v herních činnostech, než v tuhle chvíli jsme," uzavírá Trpišovský.

Reklama