Hlavní obsah

Inter - AC Milán 4:2Inter otočil milánské derby s AC a vede italskou ligu

Aktualizováno

Fotbalisté Interu v milánském derby s AC dotáhli dvoubrankovou poločasovou ztrátu, zvítězili 4:2 a poskočili do čela italské ligy o skóre před Juventus Turín. Lecce s českým záložníkem Antonínem Barákem ve 23. kole překvapivě zvítězilo 3:2 v Neapoli. Dva góly hostujícího nováčka, který na stadionu San Paulo v Serii A triumfoval poprvé od roku 1998, vstřelil Gianluca Lapadula. Třetí Lazio Řím vyhrálo v Parmě 1:0 a prodloužilo ligovou sérii bez porážky na 18 zápasů, čímž stanovilo nový klubový rekord.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Fotbalisté Interu Milán se radují z vítězství nad městským rivalem AC.

Článek

AC na San Siru zvládlo lépe první poločas, jehož závěr dirigoval Zlatan Ibrahimovic. Švédský veterán nejprve ve 40. minutě připravil vedoucí gól pro Anteho Rebiče, v nastaveném čase pak hlavou zvýšil na 2:0 a připsal si třetí soutěžní trefu po zimním návratu do Milána.

Inter však na začátku druhé půle dokázal ztrátu dotáhnout, když se během dvou minut prosadili Marcelo Brozovič a Matías Vecino. V 70. minutě comeback "Nerazzurri" dokonal Stefan de Vrij hlavičkou po rohu. Osmatřicetiletý Ibrahimovic mohl vyrovnat, ale hlavou zamířil do tyče. Definitivní pojistku Interu přidal další útočník Romelu Lukaku ve třetí minutě nastavení.

Barák při premiéře za Lecce, kam přišel na hostování z Udine, před týdnem pomohl brankou k výhře 4:0 nad FC Turín. Bývalý hráč Slavie nebo Příbrami i dnes nastoupil v základní sestavě a radoval se ze tří bodů.

Foto: Cafaro, ČTK/AP

Antonín Barák (druhý zleva) slaví ze spoluhráči z Lecce gól v Neapoli.

Lecce poslal do vedení v 29. minutě Lapadula z první větší šance. Aktivnější Neapol odpověděla krátce po pauze díky zásahu Arkadiusze Milika. Po hodině hry však outsiderovi vrátil vedení znovu Lapadula a v 82. minutě zvýšil střídající Marco Mancosu.

Další náhradník José Callejón v poslední minutě snížil "nůžkami" na 2:3, ale víc už svěřenci trenéra Gennara Gattusa nestihli a zaváhali po sérii tří soutěžních výher. Neapol je v tabulce jedenáctá, Lecce přes druhé vítězství za sebou zůstalo sedmnácté, těsně nad sestupovým pásmem.

Laziu v Parmě zařídil plný bodový zisk útočník Felipe Caicedo, jenž se v 41. minutě dostal k odraženému míči a zblízka ho napálil do branky. Mužstvo kouče Simoneho Inzaghiho v domácí soutěži nepoznalo přemožitele od září, kdy podlehlo Interu 0:1. Římané ztrácejí bod na obhájce titulu Juventus i milánského lídra.

Další nováček Brescia na svém hřišti přišel až v nastavení o výhru nad Udine a remizoval 1:1. Za domácí odehrál závěrečnou půlhodinu záložník Jaromír Zmrhal, jenž v soutěžním utkání nastoupil poprvé od listopadu. Jeho spoluhráč obránce Aleš Matějů tentokrát zůstal na lavičce.

Brescia díky bodu poskočila na předposlední 19. pozici před Spal Ferrara. Ten dnes doma podlehl Sassuolu 1:2.

Italská fotbalová liga - 23. kolo:
Spal Ferrara - Sassuolo 1:2 (23. Bonifazi - 65. Caputo z pen., 90. Boga)
Brescia - Udine 1:1 (81. Bisoli - 90.+2 De Paul)
FC Janov - Cagliari 1:0 (43. Panděv)
Neapol - Lecce 2:3 (48. Milik, 90. Callejón - 29. a 61. Lapadula, 82. Mancosu)
Parma - Lazio Řím 0:1 (41. Caicedo)
Inter Milán - AC Milán 4:2 (51. Brozovič, 53. Vecino, 70. De Vrij, 90.+3 Lukaku - 40. Rebič, 45.+1 Ibrahimovic)

Reklama

Související témata: