Hlavní obsah

Pelé nevychází z domu kvůli špatnému zdraví, říká jeho syn

Fotbalová legenda Pelé nechce opustit svůj dům, protože kvůli chatrnému zdraví už nedokáže chodit bez pomoci. Tvrdí to jeho syn Edinho. Devětasedmdesátiletý Brazilec se na veřejnosti neobjevuje od dubna loňského roku, kdy byl hospitalizován v Paříži kvůli infekci. Trojnásobného mistra světa několik posledních let trápí problémy s kyčlemi.

Foto: Profimedia.cz

Legendárního fotbalistu Pelého trápí problémy s kyčlemi.

Článek

„Je z toho v rozpacích a stal se z něj samotář," řekl Edinho brazilské televizi. „Nechce, aby ho někdo viděl. Nechodí ven a nechce dělat nic, kvůli čemu by musel opustit dům," dodal.

Podle serveru BBC Pelé během jednadvacetileté kariéry nastoupil k 1 363 zápasům, v nichž vsítil 1 281 gólů. Na kontě má také 77 reprezentačních branek v 91 startech za Brazílii. „Představte si, že jste fotbalovým králem, vždy jste byl impozantní postavou sportu a dnes nemůžete dobře chodit," vysvětlil v rozhovoru pro TV Globo Pelého syn.

„Jeho zdraví je křehké. Má náhradu kyčle, ale rehabilitace neproběhla úplně podle představ a od té doby potřebuje chodítko nebo invalidní vozík. Myslím, že to u něj spustilo určitý druh deprese," nechal se dále slyšet bývalý gólman.

Fotbalový svět si v létě připomene 50 let od mistrovství světa 1970 v Mexiku, na kterém legendární Brazilec získal svůj v pořadí třetí titul mistra světa.

Reklama

Související témata: