Hlavní obsah

Mladá Boleslav hlásí dvě posily z Asie

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Start ligového jara se blíží, kluby doplňují kádr ze všech možných zdrojů. An Jaejun a Choi Seyun, jihokorejští juniorští reprezentanti, jsou posilami fotbalistů Mladé Boleslavi.

Foto: fkmb.cz

Choi Seyun a An Jaejun s dresem Mladé Booleslavi.

Článek

Středočeši se cizinců nebojí. Dres Mladé Boleslavi oblékali hráči už více než dvaceti různých národností. Letošními cizokrajnými nováčky jsou dva devatenáctiletí jihokorejští hráči, oba reprezentanti své rodné země v mládežnických kategoriích. S vedením klubu se zatím dohodli na ročním hostování.

An Jaejun přišel z Ulsan Hyundai, za který hrál nejvyšší korejskou juniorskou ligu. „Líbí se mně i jiné sporty, například lyžování a badminton, ale fotbal je zábavnější," říká.

Choi Seyun přišel z Incheon United hrající nejvyšší korejskou juniorskou ligu.

Oba mladí Korejci měli a mají o českém fotbale velmi strohé povědomí. „Dosud jsem s českým fotbalem neměl žádný kontakt a moc o něm nevěděl, ale vím o Pavlu Nedvědovi," usmívá se An Jaejun. „Z českých fotbalových osobností uznávám Pavla Nedvěda, Petra Čecha a Tomáše Rosického," dodává Choi Seyun, jenž tvrdí, že prostřednictvím médii vždy sledoval nejen světové, ale i evropské šampionáty.

Zajímavá cesta, potvrzen i Mazuch

Na angažmá jihokorejských juniorských reprezentantů v Mladé Boleslavi má rozhodující podíl agentura Sport Invest.

"Od prvních dnů se oba hráči prokazují výjimečnou pracovitostí, skromností i obrovskou snahou o okamžitou aklimatizaci. Pevně věřím, že tato cesta může být zajímavá jak pro české kluby, tak pro samotné korejské fotbalisty, pro které je angažmá v Evropě obrovským snem," poukazuje šéf agentury Viktor Kolář.

Mladá Boleslav také potvrdila, že se vedení klubu  dohodlo na spolupráci s třicetiletým obráncem Ondřejem Mazuchem zatím pro blížící se jarní sezonu, což znamená s platností smlouvy do konce června 2020.

Mazuch v loňském létě podstoupil operaci achilovky a po půlroční rekonvalescenci se jako volný hráč, neboť poslední kontrakt v druholigovém anglickém Hull City mu skončil, zapojil na začátku letošního ledna do přípravy v Boleslavi.

„Chci otestovat, jak na tom budu v plné zátěži. A pokud to půjde dobře, tak se angažmá v lize nebráním," uvedl nezávazně v prvních lednových dnech.

Reklama