Hlavní obsah

Velkorysý Jágr se spálil. Kdysi obrovský talent šanci nevyužil a v Kladně skončil

Aktualizováno

Navzdory jeho častým zdravotním problémům a místy i liknavému přístupu k tréninkům se mu rozhodl dát šanci. Sedmačtyřicetiletý majitel a útočník Rytířů Jaromír Jágr věřil, že kdysi obrovský talent slovenského hokeje Martin Réway restartuje na kladenské adrese svou uvadající kariéru. Jenže k tomu nedošlo. A pětadvacetiletý útočník v klubu končí!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Réway v diskuzi s majitelem a útočníkem kladenských Rytířů Jaromírem Jágrem.

Článek

„My tady nejsme od toho, abychom někoho soudili. Chci být ten, kdo mu dá šanci. Záleží jen na něm, jestli ji využije. Já věřím, že jo. Věřím, že by lidi neměli dostávat jednu, dvě nebo tři, ale klidně deset šancí. Od toho tu jsme, abychom tu šanci dávali," vysvětloval loni během letních prázdnin Jágr, proč se rozhodl přivést Réwaye na zkoušku do Kladna.

Pražský rodák reprezentující Slovensko na ní uspěl a pár dní před startem sezony podepsal s Rytíři roční kontrakt. Na ledě sice ukazoval, že pořád má šikovné ruce, stejně tak ale nešlo přehlédnout, že po kondiční stránce má k ideálu stále hodně daleko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenský útočník Martin Réway v dresu Kladna.

I proto, že jej opět limitovaly zdravotní trable. Šikovný forvard, který byl kvůli problémům se srdcem nucen vynechat celý ročník 2016/17, skončil v říjnu na antibioticích a odehrál jen dva zápasy. V listopadu jich přidal šest, pak ale kvůli nemoci opět skončil na měsíc na marodce.

Vrátil se až po Vánocích, jenže nastoupil jen do dvou duelů proti Vítkovicím a Zlínu. Od 28. prosince už nic. A další zápas za Rytíře už Réway nepřidá. V klubu se s ním totiž domluvili na ukončení spolupráce!

„V současné době probíhají administrativní úkony. Martin však v Kladně nadále pokračovat nebude. Domluvili jsme se na ukončení spolupráce," uvedl David Čermák, trenér a sportovní manažer Rytířů.

Réway už dokonce odjel z Kladna na Slovensko, a že u Rytířů skončí, krátce před Čermákem potvrdil i úterní příspěvek hokejového Popradu na Facebooku. Aktuálně čtvrtý tým slovenské nejvyšší soutěže zveřejnil fotografii Réwaye v tréninkovém dresu Popradu. Do přípravy se zapojil už před několika dny, a pokud se dohodne na smlouvě, která už má být připravena, vůbec poprvé v kariéře si tak vyzkouší slovenskou extraligu. Uzávěrka přestupů je na Slovensku 15. února.

Réway si jméno udělal dobrými výkony ve Spartě, kterou ale v sezoně 2015/16 po roce a půl opustil, aby zamířil do švýcarského Fribourgu. Následně podepsal smlouvu s Montrealem a snil o NHL. Jenže kvůli problémům se srdcem byl nucen vynechat celý ročník 2016/17 a své původní formě už se nikdy nepřiblížil.

Foto: www.rytirikladno.cz, Josef Poláček

Martin Réway.

Sezonu 2017/18 začal v AHL v Lavalu na farmě Montrealu, kde ale odehrál jen pět zápasů, a zamířil do Slovanu Bratislava do KHL. Jenže se mu příliš nedařilo a jeho pád pokračoval i v uplynulém ročníku. V něm nejprve neuspěl na zkoušce v extraligovém Hradci Králové, poté nastupoval za slovenský třetiligový Dolný Kubín a švédské druholigové Tingsryds.

Nyní se mu restart nepodařil ani v Kladně...

Reklama

Související témata: