Hlavní obsah

Hokejová dvacítka má nového trenéra

Praha

Rozhodnuto. Výkonný výbor ČSLH jmenoval trenérem české juniorské reprezentace Karla Mlejnka. U dvacítky vystřídá od příští sezony Václava Varaďu, kterému vypršela smlouva. „Důvěry si velmi vážím a práci u juniorské reprezentace vnímám jako obrovský závazek i zodpovědnost,“ uvedl nově jmenovaný kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto: Marek Kvapil a asistent trenéra Karel Mlejnek během tréninku hokejové reprezentace před turnajem Beijer Hockey Games.

Článek

Varaďa vedl juniorský národní tým poslední dvě sezony, na MS v Kanadě i nedávno v Ostravě a Třinci skončil se svými svěřenci pokaždé na sedmém místě.

„Z úst Václava Varadi došlo k detailní analýze posledního MS do dvaceti let, ještě detailnější analýza proběhla na trenérské komisi, od jejíchž členů dostal Václav Varaďa hodně otázek na tělo. Výstupem je, že MS do dvaceti let bylo neúspěšné. Václavu Varaďovi končí po sezoně smlouva a já jsem od VV dostal za úkol do konce ledna personálně navrhnout nové složení realizačního týmu," prohlásil na konci ledna šéftrenér svazu Filip Pešán.

Mlejnek do konce sezony zůstává asistentem u reprezentace dospělých, kterou vede Miloš Říha. „Ve zbývající části sezony zůstává prioritou dospělá reprezentace, po jejím skončení se ovšem budu naplno věnovat juniorskému výběru a ukončím i trenérské a manažerské působení na klubové úrovni," řekl po jmenování Mlejnek.

Reklama