Hlavní obsah

Spartu skolil Hradec! Jágrova noční můra pokračuje, padly Kometa i Třinec

lik, panSport.cz
Aktualizováno

Hokejová extraliga pokračovala středečními pěti zápasy 44. kola. Třinec doma podlehl Mladé Boleslavi 4:6, už sedmou porážku v řadě počítá Kladno, jež nestačilo na Zlín (2:3). Překvapivou výhru si z Brna odvážejí Vítkovice, když zvítězily 5:2. Dva body za výhru 5:4 po prodloužení nad Litvínovem slaví i vedoucí Liberec. Obnovená premiéra nevyšla Josefu Jandačovi, který na lavičce Sparty musel zkousnout prohru s Hradcem Králové 2:3.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Sparty Josef Jandač udílí pokyny svým svěřencům.

Článek
Fotogalerie

Kevin Klíma dvěma góly zničil Spartu.

Třinečtí hokejisté vstoupili do utkání s Mladou Boleslaví skvěle, když už po pěti minutách vedli díky trefám Adamského a Wolskiho o dvě branky. Až poté se dostali ke slovu hosté. O kontaktní gól se postaral v 15. minutě Skalický a Oceláři tak šli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Prostřední část však patřila hostům. Během 29 sekund se Radim Zohorna a Najman postarali poprvé v zápase o vedení hostů 3:2, ještě hůř pro obhájce titulu bylo v 30. minutě, kdy na dvoubrankový rozdíl zvýšil z přesilové hry Zbořil. Otřesení domácí se vzpamatovali 70 sekund před koncem druhé třetiny, kdy se trefil Michal Kovařčík a snížil na 3:4.

V závěrečné periodě zvýšil tři minuty před koncem na 5:3 pro hosty Bičevskis, Třinec stihl o dvacet sekund později díky Růžičkovi znovu snížit, definitivu však přinesla branka Luntera při power play Ocelářů. Bruslařský klub vyhrál 6:4 a dostal před svého soupeře na čtvrté místo tabulky.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Wojciech Wolski se postaral o druhý gól domácích.

Bída Kladna pokračuje

S cílem zlomit šestizápasovou sérii bez výhry vstoupili hokejisté Kladna do duelu se Zlínem. A jako první mohli slavit domácí hráči, když se v 15. minutě prosadil kanadský obránce Brendon Nash, který tak zaznamenal svůj první gól v sezoně. Hosté však v prostřední části skóre otočili. V 29. minutě využil přesilovou hru Dufek, o tři minuty později poslal Berany do vedení Ondráček.

A když v 43. minutě zvýšil už na 3:1 pro Zlín Kubiš, měli domácí fanoušci po náladě úplně. Tu jim aspoň částečně vrátil o 83 sekund později svou třináctou brankou v sezoně Jaromír Jágr. Více však už Středočeši nestihli, prohráli už sedmý zápas v řadě a na poslední Pardubice mají náskok již jen šesti bodů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaromír Jágr ve velké šanci před zlínskou brankou.

Kometa nestačila na Vítkovice

Mizerný vstup do zápasu s Vítkovicemi měla domácí Kometa. V 6. minutě prohrávala po přesných trefách Schleisse v oslabení a Romana již 0:2 a gólman Vejmelka přepustil místo Čiliakovi. Do hry se Brno vrátilo ve 14. minutě, když využil přesilovou hru Zaťovič.

O vyrovnání se v 26. minutě postaral Horký, radost však domácím nevydržela příliš dlouho. Vedení vrátil hostům Werbik a Vítkovice tak šly po dvou třetinách do kabin s vedením 3:2.

Čtvrtý úder si hosté schovali do 45. minuty, kdy Čiliaka překonal ještě donedávna brněnský Hruška, a Kometa znovu prohrávala o dvě branky. Brnu nevyšla ani závěrečná power play, do prázdné branky se trefil Lakatoš a rozhodl o výhře hostů 5:2.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jan Štencel z Vítkovic, brankář Vítkovic Miroslav Svoboda a Luboš Horký z Brna.

Favorita spasil hattrickem Birner

Roli velkého favorita začali Liberečtí plnit hned od úvodních minut. Po gólech Šmída a Bulíře vedli už 2:0, Chemici se však dostali do hry 18 sekund před koncem úvodní dvacetiminutovky po Petružálkově brance z přesilové hry.

Dvoubrankový náskok vrátil Bílým Tygrům v 28. Birner, Verva si však zopakovala situaci ze závěru první třetiny, když 49 sekund před koncem druhé dvaceminutovky znovu znejistěl favorita brankou na 2:3 Pospíšil.

A pro lídra bylo ještě hůř. V 50. minutě se podruhé v zápase prosadil Pospíšil, o 86 sekund později pak dokonce otočil skóre ve prospěch Litvínova Lukeš. Na tvrdý úder reagovali Liberečtí v 57. minutě po druhé brance Birnera z přesilové hry.

O bodu navíc pro domácí tak rozhodlo až prodloužení, ve kterém se v 65. minutě trefil opět v početní výhodě Michal Birner a zajistil tak svému týmu dva body za výhru 5:4.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Krenželok z Liberce a Michal Moravčík z Litvínova.

Jandačův comeback nevyšel

Pražané pod vedením nového trenérského tandemu Hořava-Jandač začali výborně, když je ve 3. minutě poslal do vedení Řepík. Mountfield však ovládl druhou dvacetiminutovku. V polovině utkání srovnal účty z přesilové hry Klima, vedení zajistil hostům pět sekund před koncem třetiny Perret.

A byl to znovu americký útočník ve službách hradeckého klubu Kevin Klima, který v 44. minutě zaznamenal proti svému bývalému klubu druhý gól a zvýšil na 3:1. Pražané odpověděli o tři a půl minuty později díky přesilovkové trefě Sukela a na drama bylo zaděláno. Sparta však již vyrovnat nedokázala a Hradci podlehla 2:3.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Lukáš Žejdl z Hradce Králové a Lukáš Rousek ze Sparty.

Hokejová Tipsport extraliga - 44. kolo:
Třinec - Mladá Boleslav 4:6
Branky: 3. Adamský, 5. Wolski, 39. M. Kovařčík, 58. Martin Růžička - 15. Skalický, 26. R. Zohorna, 27. O. Najman, 30. A. Zbořil, 57. Bičevskis, 60. Lunter
Kladno - Zlín 2:3
Branky: 15. Nash, 44. Jágr - 29. Dufek, 33. Ondráček, 43. Kubiš
Brno - Vítkovice 2:5
Branky: 13. Zaťovič, 25. Horký - 5. Schleiss, 6. Roman, 32. Werbik, 45. Hruška, 59. Lakatoš
Liberec - Litvínov 5:4 v prodl.
Branky: 5. Šmíd, 14. Bulíř, 28., 57. a 65. Birner - 20. Petružálek, 40. a 50. Pospíšil, 51. Lukeš
Sparta - Hradec Králové 2:3
Branky: 4. Řepík, 47. Sukel´ - 30. a 44. Klima, 40. Perret

Reklama