Hlavní obsah

Tohle už je moc! Rittichovi ruply nervy

Los Angeles/Praha

V souboji o místenku do play off NHL se rvou o každý bod, ale série úspěchů ne a ne přijít. Výkony hokejistů Calgary jsou jako na houpačce, Po nadějných výhrách nad Vancouverem a San Jose přišel znovu pád, a to dokonce na ledě nejhoršího týmu Západní konference. Plameny prohrály s Los Angeles 3:5.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Český brankář ve službách Calgary David Rittich inkasuje gól na ledě Los Angeles Kings.

Článek

A tak není divu, že český brankář ve službách kanadského týmu David Rittich dal průchod emocím. Po čtvrtém inkasovaném gólu, na němž se podílel i z farmy v AHL povolaný český útočník ve službách Králů Martin Frk, rozmlátil strážce svatyně Flames ve frustraci svoji hokejku o horní tyčku branky na kusy.

Hosté přitom vedli, ale domácí ve druhé třetině během 39 vteřin otočili vývoj zápasu. Jiskru naděje vykřesal v závěrečné periodě Lindholm, ale pak Flames nevyužili déle než minutu dlouhou přesilovku pět na tři a naopak sami pykali. Carterovu ránu z první Rittich nezastavil a bylo rozhodnuto. Výhru domácím pojistil do prázdné branky Sean Walker tři sekundy před vypršením normální hrací doby.

Sedmadvacetiletý Rittich si v utkání připsal 28 zásahů s procentem úspěšnosti 87,5 procenta. Z posledních pěti utkání si připsal dvě výhry a tři porážky. Jeho protějšek Calvin Petersen pochytal 35 střel hostů a Los Angeles přerušilo sérii pěti zápasů bez výhry.

Mnohem spokojenější než Rittich tak byl po utkání Frk. Rodák z Pelhřimova nastoupil do pátého utkání v sezoně a připsal si čtvrtý bod. Na kontě měl dosud tři branky. Kings povolali Frka ve středu z farmy v Ontariu, kde je 36 body suverénně nejproduktivnějším hráčem a s 23 góly i nejlepším střelcem týmu.

Reklama

Související témata: