Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 3:5Pardubice vyhrály a opustily poslední místo tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Šišovský 1 : 0
11. Poulíček 1 : 1
12. Kolář 1 : 2
29. Hruška 2 : 2
33. Mallet 3 : 2
37. Svačina 3 : 3
48. Látal 3 : 4
60. Svačina 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic prohráli v pátečním duelu 45. kola extraligy s Pardubicemi 3:5, Dynamo se díky tříbodovému zisku odlepilo z posledního místa tabulky. Na dno klesl Litvínov, jenž ale odehrál o dva duely méně než Východočeši.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Brankář Vítkovic Miroslav Svoboda.

Článek

Domácí po nečekaném středečním vítězství v Brně nastoupili sebevědomě a veledůležitou bitvu o záchranu rozehráli lépe. Z jejich úvodní aktivity vzešel gól Šišovského, který tři sekundy po skončení přesilové hry tečoval Schleissovu střelu od modré čáry a mohl se radovat ze svého prvního gólu v české extralize.

Zatímco v úvodní desetiminutovce Vítkovice diktovaly tempo, pak přišla studená sprcha. Ze zrcadlově stejné situace Pardubice dokázaly vyrovnat Poulíčkem, který před Svobodou sklepnul Mikušovu střelu.

Jen 57 sekund stačilo Východočechům na obrat. Vzápětí si sedl na trestnou lavici Bukarts a Kolář přesilovku rychle využil přesným příklepem od modré.

Bylo cítit, že jde o hodně. Utkání neslo atributy play off; velké nasazení, dohrávání, strkanice i pěstní vložky. Pardubice mohly za stavu 2:1 odskočit, ale Poulíčkova střela zazvonila na tyčku.

Tak se zrodil další zvrat. Ve 29. minutě se Hruška prosadil pohotovým zakončením po přihrávce zpoza branky a ve 33. minutě se znovu ujala další teč z osy hřiště, o kterou se tentokrát postaral Mallet.

Domácí však v závěru druhé části nabídli hostům dvojnásobnou početní výhodu, kterou po křížné přihrávce Kousala zužitkoval prudkou ranou pod břevno z voleje Svačina.

Záchranářské drama gradovalo v závěru, šance byly na obou stranách. Ale klíčovou akci sehráli ve 48. minutě hosté a kombinaci Kusého a Zacharčuka dokončil Látal.

Domácí v závěru byli blízko vyrovnání, ale Romanova střela v 58. minutě skončila na tyči, a hned vzápětí prudce snížil vítkovické šance svým vyloučením faulující Schleiss. Vítkovice i v oslabení riskovaly bez gólmana a patnáct sekund před koncem inkasovaly do prázdné branky ze Svačinovy hokejky.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 3:5 (1:2, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. Šišovský (Schleiss, Dudas), 29. J. Hruška (Šišovský, Schleiss), 33. Mallet (Roman, Bukarts) - 11. Poulíček (J. Mikuš, Mandát), 12. Kolář (R. Kousal, Vondrka), 37. Svačina (R. Kousal, Vondrka), 48. Látal (Kusý, Zacharčuk), 60. Svačina. Rozhodčí: Pešina, Pražák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 7:5, navíc Schleiss (Vítkovice) 10 minut. Využití: 1:2. Diváci: 6039.
Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Štencel, Dudas, Rosandič, R. Černý, Výtisk, L. Kovář - T. Kubalík, Werbik, Dočekal - Lakatoš, Roman, Bukarts - Schleiss, J. Hruška, Šišovský - Mallet, Veselý, Dej. Trenér: Trličík.
Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, Mikuš, Kolář, Zacharčuk, Holland, T. Voráček - Tybor, R. Kousal, Vondrka - Svačina, Poulíček, Mandát - Látal, Harju, Mandát - Paulovič, Rolinek, Blümel. Trenér: Razým.

Reklama

Související témata: