Hlavní obsah

Karviná - Zlín 2:0Karviná poprvé v sezoně vyhrála doma

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Smrž 1 : 0
83. Abdulrahman 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Karviné na úvod jarní části první ligy porazili 2:0 Zlín a jako poslední tým v sezoně se dočkali domácího vítězství. Důležitý záchranářský souboj ve prospěch domácích Slezanů rozhodli Vojtěch Smrž a Abdulrahman Taiwo.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Gigli Ndefe z Karviné se kryje před odkopem Petra Jiráčka ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Do první vážné šance se dostal Zlín, ale brankář Bolek reflexivním zákrokem na čáře Fantišovu hlavičku zlikvidoval. Domácí se ke slovu dostali v 29. minutě. Po Ba Louově rohovém kopu se dostal k míči Smrž a volejem z hranice vápna poslal Karvinou do vedení.

Zlín mohl vyrovnat v 38. minutě, ale Jawo v úniku proti Bolkovi neuspěl. Na druhé straně zase vyznamenal brankář Rakovan, který si poradil s Taiwovou ranou a poté i s Ba Louovým technickým pokusem.

Po přestávce tempo opadlo a na šanci se čekalo až do 77. minuty. Špatnou malou domů mohl potrestat Ba Loua, ale sám proti Rakovanovi neuspěl. Zlínský brankář se vyznamenal i vzápětí, kdy zlikvidoval Smržovu střelu. Blízko druhé brance byla Karviná o minutu později, ale Taiwo trefil jen tyč.

Domácí se pojistky dočkali v 83. minutě. Ba Loua utekl obraně a předložil míč Taiwovi, který se před prázdnou brankou nemýlil. Zlín mohl zápas ještě zdramatizovat: Džafič přehodil Bolka, domácího brankáře ale na čáře zastoupil Janečka a míč odhlavičkoval.

Karviná si připsala třetí výhru v sezoně a na desátý pokus se jako poslední tým v ročníku dočkala domácího vítězství. Slezané opustili předposlední příčku a na 14. místě je od patnácté Opavy dělí dva a od poslední Příbrami tři body, oba konkurenti však sehráli o zápas méně. Zlín je dvanáctý s odstupem šesti bodů od desáté příčky, která zaručuje záchranu.

21. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Fastav Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 29. Smrž, 83. Taiwo. Rozhodčí: Franěk - Kříž, Flimmel. ŽK: Ndefe - Jiráček, Džafič. Diváci: 2648.
Karviná: Bolek - Ndefe, Šindelář, Janečka, Moravec - Hanousek (81. Bukata), Smrž (87. Vukadinovič), Qose - Ba Loua, Lingr (82. Petráň), Taiwo. Trenér: Jarábek.
Zlín: Rakovan - Simerský, Buchta, Cedidla - Matejov (88. Chwaszcz), Jiráček, Hlinka, Čanturišvili - Fantiš, Jawo (75. Conde), Janetzký (60. Džafič). Trenér: Kameník.

Reklama

Související témata: