Hlavní obsah

Klíčový zápas jsme zvládli, těšilo Látala po druhém vítězství venku

Teplice

Bezmála sedm měsíců. Tak dlouho čekali fotbalisté Sigmy Olomouc na druhé vítězství na hřišti soupeře v tomto ligovém ročníku. Konkrétně od třetího kola počátkem srpna, kdy naplno uspěli v Liberci. A vyšlo jim to znovu až o víkendu rovněž na severu Čech, ale v Teplicích. Trenér Radoslav Látal kvitoval výhru 3:1, která může dodat týmu sebevědomí do dalších bojů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Martin Sladký z Olomouce a trenér Olomouce Radoslav Látal během utkání v Teplicích.

Článek

Jak jste přistupovali k teplickému zápasu?

Před ním jsem někde četl, že domácí trenér označil utkání za bitvu o šest bodů. Asi to tak bylo. První poločas jsme sehráli velmi dobře, mohl jsem být spokojen. Do druhé půle jsme sice vstoupili hůře zřejmě pod myšlenkou toho, že při vedení 3:0 se nemůže nic stát. Soupeř nás začal přečíslovat, zbytečně jsme se zatáhli a dostali pod tlak.

Nicméně výsledek byl pro vás nakonec příznivý.

To je pravda, zápas jsme zvládli za tři body.

Dvěma góly Olomouci zajistil triumf Lukáš Juliš. Čekal jste od něj takový debut?

Vzali jsme ho na branky, ty nám obstaral. Poté, co odešel nejlepší podzimní střelec Kuba Plšek, jsme vzpruhu potřebovali. Lukáš Juliš je s týmem krátce. Hrál teprve druhé utkání. Mrzí nás, že nemůže nastoupit příště proti Spartě, ale taková je dohoda. Celkově beru Lukáše Juliše jako hráče, který nám v ofenzivě určitě pomůže.

A co stoperská dvojice?

Celou přípravu jsme absolvovali bez zranění, šrámů a nemocí. A najednou před prvním ligovým zápase máme zraněného Beneše. Vedle Jemelky naskočil Štěrba jako třetí stoper, protože Zimu jsme prodali pryč. Ale Štěrba to zvládl a svojí role se zhostil úspěšně.

Reklama

Související témata: