Hlavní obsah

Dojemný vzkaz slovenské hrdinky: Zůstaň doma, výhry jsou nepodstatné, vzkazuje hvězdné soupeřce

Praha

Mikaela Shiffrinová versus Petra Vlhová. Souboje americké a slovenské hvězdy jsou pravidelně vrcholem prakticky každého závodu v alpském lyžování. Respektive donedávna byly. Tragická smrt otce dvojnásobné olympijské šampionky vše na čas změnila. Shiffrinová na blíže neurčenou dobu přerušila kariéru, čehož její soupeřka využila k vítězství v Krajnské Goře a posunu do čela průběžného pořadí slalomu. Na triumfu slovenského drahokamu však ulpívá tragédie její hlavní sokyně.

Foto: Sport.cz

Lyžařskou hvězdu Mikaelu Shiffrinovou těžce zasáhlo náhlé úmrtí otce

Článek

Když Mikaela Shiffrinová před dvěma týdny na sociálních sítích oznámila tragickou smrt svého otce, zasáhlo to i její největší soupeřky. S kondolencemi a slovy soustrasti přispěchaly i její největší rivalky v čele se slovenskou superstar Petrou Vlhovou. „Miki, tvoje ztráta mě moc mrzí. Myslím na tebe i tvou rodinu, buď silná," poslala vzkaz své velké sokyni.

Zcela upozaděn tak byl nedávný incident, kdy tým americké lyžařky nařkl trenéry Vlhové, že tajně natáčí tréninky Shiffrinové. Navíc na tragédii vládkyně bílých svahů nezapomněla Slovenka ani po svém víkendovém triumfu v Krajnské Goře.

„Mikaela mi chybí. Vím, že kdyby tady byla, opět by to byl obrovský souboj mezi námi dvěmi. Velmi mě mrzí, co se stalo. Věřím, že se mezi nás brzo vrátí, ale chápu, že prožívá nejtěžší chvíle ve svém životě. Nevím a ani si nechci představovat, co prožívá. Doufám, že se z toho dostane. Myslím, že udělala dobré rozhodnutí, když zůstala doma. Ať je doma s rodinou, ta je základ. Všechny glóby a vůbec sport jsou v této chvíli úplně nepodstatné," říkala po svém čtrnáctém vítězství v kariéře, čímž se dostala do čela průběžného pořadí slalomu právě před Shiffrinovou, Slovenka.

Otec Shiffrinové podle italských médií zemřel po pádu ze střechy svého domu v městečku Edwards v Coloradu, vážným zraněním podlehl v nemocnici obklopen svou rodinou. "Naučil nás mnoho cenných věcí, ale především nás naučil zlaté pravidlo: být milý, nejdřív myslet. To si s sebou ponesu navždy. Byl pevným základem naší rodiny a strašně nám chybí," psala zničená lyžařka.

Shiffrinová nadále zůstává v čele celkového pořadí Světového poháru, ve slalomu klesla za Vlhovou na druhé místo. Světový pohár pokračuje v pátek v Crans Montaně s největší pravděpodobností opět bez americké legendy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články