Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 6:2Pětibodový Pech řídil další výhru Sparty nad Mladou Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Řepík 1 : 0
22. Kudrna 2 : 0
29. Řepík 3 : 0
38. Pech 4 : 0
43. Zohorna 4 : 1
50. Sukel´ 5 : 1
54. Stránský 5 : 2
59. Dvořáček 6 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v předehrávce 47. kola extraligy Mladou Boleslav 6:2 a vystřídali svého soupeře na druhém místě tabulky. Na čtvrté výhře Pražanů nad Bruslařským klubem v této sezoně a celkově šesté v řadě ve vzájemných utkáních se pěti body za branku a čtyři asistence podílel Lukáš Pech. Dva góly vstřelil kapitán Michal Řepík.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

Hosté vstoupili do zápasu aktivněji, Sparta však z první šance udeřila. V páté minutě prostřelil Peterse Řepík a připsal si 20. branku v sezoně.

I poté se Pražané soustředili spíše na obranu a čekali na šance. Středočeši byli lepším týmem, Zohorna však po samostatné akci nedokázal vyrovnat. Při Sukeľově vyloučení byl Sedláček bez práce, se štěstím udržel i střelu Fillmana.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Radim Zohorna z Mladé Boleslavi a Petr Kalina ze Sparty v utkání 47. kola extraligy.

Sparta i nadále školila soupeře v efektivitě. Na začátku druhé třetiny se po Pechově přihrávce prosadil Kudrna a ve 29. minutě přidal další gól ve zkrácené přesilové hře Řepík, který pohotově "uklidil" za Petersova záda sraženou Pechovu přihrávku.

Vrátit Mladou Boleslav do hry mohl Kašpar, Sedláček však jeho samostatný nájezd zlikvidoval. Sparta poté neinkasovala ani v 75 sekund dlouhém dvojnásobném oslabení.

Místo snížení přišla další branka domácích. Volný prostor po rychlém protiútoku využil Pech. Pražanům na tři góly ve druhé části stačilo pět střel.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Lukáš Pech ze Sparty (uprostřed) se raduje z gólu se spoluhráči Tomášem Dvořákem (vlevo) a Janem Buchtelem (vpravo) v duelu s Mladou Boleslaví.

O možné premiérové čisté konto připravily Sedláčka fauly jeho spoluhráčů. Při prvním Jurčinově trestu ještě dokázal zlikvidovat šanci Zohorny, při druhém vyloučení slovenského beka jej ale již mladoboleslavský útočník ve 43. minutě překonal.

Žádné drama se však nekonalo. Při přesilové situaci šest na tři přidal další branku domácích Sukeľ. Hosté ještě dokázali snížit, ale poslední slovo měl Dvořáček. V O2 areně tak skončila série sedmi zápasů v řadě, ve kterých dokázali Mladoboleslavští bodovat.

Předehrávka 47. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 6:2 (1:0, 3:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 5. Řepík (Pech), 22. A. Kudrna (Pech, Buchtele), 29. Řepík (Pech), 38. Pech (M. Forman, Blain), 50. Sukeľ (Jurčina, Pech), 59. Dvořáček (D. Vitouch) - 43. R. Zohorna (A. Zbořil, L. Kašpar), 54. J. Stránský (Bernad, Klepiš). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Komárek, Rampír. Vyloučení: 9:7. Využití: 2:2. Diváci: 8373.
Sparta: J. Sedláček - Blain, Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Pavelka, Jurčina - Řepík, Sukeľ, Rousek - M. Forman, Pech, Buchtele - A. Kudrna, V. Růžička, Říčka - T. Pšenička, D. Vitouch, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.
Mladá Boleslav: Peters - Ševc, Hrdinka, Pláněk, Dlapa, Fillman, Hrbas, Bernad - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - D. Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - L. Kašpar, Bičevskis, Lunter - P. Kousal, O. Najman, J. Stránský. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice