Hlavní obsah

Barcelona řeší další skandál. Vedení platilo firmu na podvodné PR proti Messimu a spol.

Barcelona/Praha

Válka uvnitř Barcelony má další pokračování. Španělská média přinesla informaci, že vedení klubu v čele s prezidentem Josepem Mariou Bartomeuem si mělo najmout služby PR firmy, která měla za úkol skrz falešné účty na sociálních sítích manipulovat veřejným míněním pod kritickými příspěvky legend Bluegranas včetně Lionela Messiho, Josepa Guardiloy nebo Gerarda Piquého. Hvězdný Argentinec celou záležitost považuje za velmi podivnou.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Fotbalista Barcelony Lionel Messi

Článek

U úřadujícího španělského mistra to vře. Na barcelonské poměry výsledkově slabší sezona není jediným problémem, který trápí fanoušky slavného klubu z Camp Nou. V čím dál hojnější míře vyplouvají na povrch nové skutečnosti naznačující, že u katalánského celku se odehrává tvrdý a nekompromisní boj o moc, vliv a o budoucnost.

S ohledem na blížíce se volby barcelonského vedení zřejmě sílí i zákulisní přetahovaná o veřejné mínění. Španělská média nyní přišla s informací, že současné vedení v čele s prezidentem Bartomeuem si najalo služby firmy i3 Ventures. Úkolem společnosti poskytující PR služby pak mělo být zdiskreditování kritických názorů současných i bývalých hvězd klubu na sociálních sítích. Komentáře z falešných účtů neexistujících osob se tak údajně objevovaly pod příspěvky Lionela Messiho, Josepa Guardiloy nebo Gerarda Piquého a dalších.

Prezident Bartomeu po vypuknutí skandálu svolal tiskovou konferenci. Médiím sdělil, že spolupráci s firmou ukončil a o něčem podobném neměl nikdo tušení. Hodlá se prý také bránit soudní cestou a na nařčení ze spolupráce s pochybnou firmou reagoval výhružkami všem, kteří ho ze zmiňovaného jednání obviňují. Později se sešel s hráči a situaci se jim snažil vysvětlit osobně.

„Prezident nám řekl to samé, co říkal na tiskové konferenci," řekl barcelonský kapitán Messi v rozhovoru pro deník Mundo Deportivo. „Nemůžu se k tomu více vyjadřovat. Pravda ale je, že to celé vypadá hodně zvláštně. Musíme počkat až se ukáže, jestli je to pravda, nebo ne. Z mého pohledu je to ale hodně podivné," dodal hvězdný Argentinec.

Reklama

Související témata: