Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 3:1Gulaš vstřelil další gól, přesto Plzeň nebodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Gulaš 0 : 1
30. Mallet 1 : 1
41. Roman 2 : 1
60. Mallet 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic vyhráli v pátečním utkání 47. kola extraligy nad Plzní 3:1 a získali důležité tři body v boji o záchranu. Hrdinou utkání byl kanadský útočník Mallet, jenž vstřelil dvě branky vítězů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z gólu

Článek
Fotogalerie

První třetina přinesla vyrovnanou bitvu, ve které ale více gólových možností měli domácí. Už ve čtvrté minutě poslal parádním pasem Hruška do sóla Šišovského, ale jeho bekhendovou kličku Frodl kryl. Odkrytá branka zívala v sedmé minutě rovněž na Tršku, ten však z brankoviště puk do sítě dostat nedovedl.

Gól ale mohl padnout i na druhé straně. Domácí si v 16. minutě špatně rozebrali střední pásmo a průnik osamoceného Mertla zlikvidoval až Svoboda. Vzápětí si ostravská hala zbytečně zabouřila nadšením, protože Lakatoš tečoval puk do branky nad úrovní ramen.

Když Schleiss ve 24. minutě promarnil i další vítkovickou šanci, stihl Ostravany trest. Prakticky z protiakce využili Bukartsovy chyby Mertl s Gulašem, který překonal Svobodu a zaznamenal 33. gól v ročníku. Domácí však kontrovali poměrně rychle a po pěti minutách vyrovnal pohotovým volejem Mallet.

Hra i šance se nadále přelévaly. Werbik mohl v 33. minutě skóre otočit, ale jeho pokus zmařil Frodl. Ujal se až Romanův únik, který v čase 40:55 skončil druhým gólem.

Záhy se domácím mohlo dýchat ještě lépe, ale Kubalík překombinoval přečíslení tři na jednoho. Koncovku si Plzeň zkomplikovala zbytečným vyloučením v 57. minutě. Po oslabení ještě stihla na poslední minutu odvolat Frodla z branky, tu však devět sekund před koncem trefil Mallet.

47. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 30. Mallet (J. Hruška, Šišovský), 41. Roman (L. Kovář), 60. Mallet (Schleiss) - 25. Gulaš (Mertl, Vráblík). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 5325.
Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Štencel, Dudas, L. Kovář, R. Černý, Výtisk, Gregorc - Schleiss, J. Hruška, Šišovský - Lakatoš, O. Roman, Roberts Bukarts - Mallet, R. Veselý, Dej - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, Pulpán, Jánošík, Jank, Kaňák, Vráblík, Houdek - Gulaš, Mertl, Rob - P. Zdráhal, Kodýtek, P. Straka - Pour, M. Heřman, Kantner - Malát, Kolda, Vracovský. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: