Hlavní obsah

Liberec - Bohemians 1905 3:1Nejprve se stal hráčem Liberce, pak Kuchta sestřelil Bohemians

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Mara 1 : 0
27. Nečas 1 : 1
36. Kuchta 2 : 1
50. Kuchta 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Nechtěného prvenství se Klokani nezbavili. Bohemians 1905 zůstávají posledním z tradičních ligových klubů, které v lize pod Ještědem v nejvyšší soutěži ještě nikdy nevyhráli. A sérii ve 22. kole natáhli už na osmnáct duelů. Liberec Pražany porazil 3:1 a bodově se dotáhl na pražskou Spartu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Slovanu Liberec se radují z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Dva góly vstřelil útočník Jan Kuchta, který U Nisy hostoval ze Slavie a těsně před uzavřením přestupního okna se stal hráčem Slovanu. Se Severočechy podepsal dlouhodobý kontrakt. „Jsem rád, že je to konečně za mnou," oddychl si.

Oba týmy před týdnem na úvod jarní části slavily senzační vítězství. Severočeši dobyli Spartu 0:2, Bohemians srazili 1:0 lídra soutěže Slavii. Na cennou výhru navázal třemi body Liberec, který byl od začátku utkání nebezpečnější než hosté.

Do vedení se dostal už po čtvrthodině hry. Po souboji gólmana Patrika Le Gianga s Kuchtou o míč centrovaný Balutou odpískal sudí Pavel Orel pokutový kop, který suverénně proměnil Kamso Mara. Tým z Vršovic sice dokázal brzy srovnat brankou Jakuba Nečase, ovšem domácím ve 35. minutě vrátil náskok Kuchta. Po přihrávce Mary zblízka nasadil Le Giangovi jesle.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Kuchta z Liberce a brankář Bohemians Patrik Le Giang.

A pět minut po přestávce se 23letý útočník trefil podruhé. Po centru Tomáše Malinského míč propadl přes Jiřího Bederku a důrazný Kuchta se před odkrytou brankou zachoval chladnokrevně a zvýšil na 3:1.

Dvougólový náskok modrobílí uhájili. Deset minut před koncem Orel neuznal hostům gól kvůli předchozímu faulu na Matěje Chaluše. Za protesty pak žlutou kartu dostal hostující asistent Erich Brabec. V závěru pak chytil velkou šanci Mosquerovi domácí gólman Filip Nguyen, na druhé straně zase nedal střídající Imad Rondič.

Bohemians zůstávají po Příbrami druhým nejhorším celkem ligy na hřišti soupeřů, kde v této sezoně ukořistili pouhé dva body.

22. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 3:1 (2:1)
Branky: 35. a 50. Kuchta, 16. Mara z pen. - 27. Nečas. Rozhodčí: Orel - Vodrážka, Leška. ŽK: Kuchta, Baluta - Hronek, Bederka, Keita, Köstl, Brabec (asistent trenéra). Diváci: 3999.
Liberec: Nguyen - Mikula, Chaluš, Karafiát, Hybš - Alibekov (67. Hromada), Mara - Malinský, Baluta (86. Beran), Pešek - Kuchta (55. Rondič). Trenér: Hoftych.
Bohemians: Le Giang - Köstl, Bederka, Šmíd - Vaníček (79. Mosquera), Hronek (73. Bartek), Jindřišek, Hůlka, Schumacher - Nečas (46. Keita), Puškáč. Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: