Hlavní obsah

Trpišovský byl z Tecla nadšený, on si naopak vyčítal, že nedal ještě alespoň jeden gól

Trenér z něho byl nadšený. Dokonce víc než Stanislav Tecl sám ze sebe. A to přitom dal druhý gól v tomto ligovém ročníku a vyhnal v sobotním duelu s Opavou nervozitu, která se už do Edenu začala vkrádat. Aby ne, když Slavia přes vytrvalou územní převahu stále vedla jen 1:0 a na druhý gól jistoty stále čekala.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Stanislav Tecl ze Slavie (vpravo) se raduje z gólu

Článek

Až Tecl ho dal. Náhradník Tecl, který se zvedl v 72. minutě z lavičky a potřeboval jen tucet minut, aby výhru svého týmu pečetil.

„Po gólu Olayinky, který rozhodčí odvolal, nám hodně pomohl. Přinesl na hřiště přesně to, co jsme potřebovali," cenil si slávistický trenér Jindřich Trpišovský nejen Teclovy trefy, ale i výkonu který podal.

Na rozdíl od prvního jarního duelu před týdnem u Botiče, kdy rovněž střídal v 72. minutě, ale střelecky se proti Klokanům neprosadil, to byl tentokrát jiný Tecl.

„Jiné bylo celé mužstvo. V derby s Bohemkou to byl strašný výkon, tentokrát po úvodních dvaceti minutách se už začal podobat tomu, jak bychom chtěli a měli hrát," netajil Tecl, že Trpišovského kritika pomohla. Dvojnásobný čas, který hráči trávili u videa a poslouchali, jak je Klokani přehrávali, odstavovali od míčů, měli navrch v důrazu i agresivitě samo sebou také.

„Vyzobli jsme si to. Trenéři nám ukazovali úplně všechno, na nic nezapomněli," nepopíral jeden z nejzkušenějších slávistických hráčů, že v Edenu bylo hodně dusno.

„Po Bohemce jsme hráče opravdu hodně kritizovali. Hlavně od starších kluků jsme čekali a potřebovali víc, proti Opavě přišla jejich správná reakce," zamlouvalo se Trpišovskému, jak hráči zareagovali na jeho kritiku.

I devětadvacetiletý Tecl mezi ně patřil.

„Jsem rád, že jsem dal gól, ale trochu mi mrzí, že jsem nepřidal ještě jeden," vyčítal si dvě promarněné šance v závěru zápasu, kdy se mu nabídly dvě příležitosti, aby výhru Slavie zvýraznil.

První mu zmařil na branková čáře obránce Hnaníček, který míč mířící do sítě vykopl, při druhé měl navrch brankář Fendrich.

„Ty šance přišly celkem logicky. Opava začala hrát po druhé inkasované brance hodně otevřeně, takže z každého nákupu za její obranu se rodila příležitost. Proto jsme s nich měli vytěžit třetí gól," věděl své Tecl.

Publikum k němu přitom kritické vůbec nebylo, a naopak skandovalo jeho jméno. A trenér se při zmínce o Teclovi doslova rozplýval.

„Během dvaceti minut na hřišti dal gól, připravil další šance, po faulu na něho byla žlutá karta. Ukázal, že může být pro Slavii ještě platným hráčem, i když mnoho lidí už nad ním zlomilo hůl. Nemůže ale přece za zranění, které ho zbrzdilo v možná nejlepším období kariéry," bral Trpišovský svého svěřence v ochranu a dodával: „Jsem z něho nadšený."

„Odešli kluci, kteří byli ve Slavii hrozně dlouho a mužstvo táhli, takže chvíli potrvá, než budou naše výkony takové, jako na podzim. My útočníci sice tolik gólů nedávali, ale jako tým jsme šlapali fantasticky. Nikomu teď ale určitě nebude vadit, když se branky rozdělí mezi víc hráčů, hlavně když budeme vyhrávat," připomínal Tecl, že čas potřebuje on, stejně jako ho na jaře potřebuje celá Slavia.

Reklama