Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 6:4Litvínov doma prohrával, nakonec ale získal důležité body. Zářil veterán Hübl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Pospíšil 1 : 0
14. Mikúš 1 : 1
19. Stříteský 1 : 2
32. Gerhát 2 : 2
32. Trávníček 3 : 2
47. Hübl 4 : 2
48. Kohout 4 : 3
50. Černoch 4 : 4
53. Hübl 5 : 4
56. Kudla 6 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Litvínova vyhráli v nedělním utkání 48. kola extraligy nad Karlovými Vary 6:4 a získali důležité tři body v boji o záchranu.Dva góly vítězů vstřelil zkušený jednačtyřicetiletý útočník Viktor Hübl.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Karlových Varů Jan Bednář, Matěj Stříteský z Karlových Varů a Tomáš Pospíšil z Litvínova.

Článek
Fotogalerie

Domácí se dostali do vedení již po 82 vteřinách hry. Lukeš našel Pospíšila, který střelou od modré čáry překvapil brankáře Bednáře. Hned v zápětí hrál Litvínov přesilovou hru, ale vyrovnat mohli hosté. Mikúš v oslabení sebral puk Moravčíkovi a uháněl vstříc Janusovi, který ale předvedl výtečný zákrok.

Na druhé straně mohl zvýšit Mahbod, jeho bekhendový blafák skončil vysoko nad horní tyčkou. V osmé minutě prověřila domácího brankáře dvojice Kohout, Beránek, ani jeden ovšem nedokázal Januse překonat. O to se postaral až v 14. minutě aktivní Mikúš, který opět ujel obráncům a tentokrát rychlým blafákem uspěl. Následovala šance Grígera, ale uspěl až v 19. minutě Stříteský, jenž mířil od modré přesně k tyči.

V úvodu druhé třetiny měl šanci obránce Kudla, diváci už zvedali ruce, ale pohotovým zákrokem brance zamezil Bednář. V 29. minutě dotlačil Polák puk za bezmocného Januse, rozhodčí gól neuznali pro postavení hráče v brankovišti. Litvínovské to povzbudilo a Hanzl v 32. minutě připravil vyrovnání pro Gerháta. Již o 51 vteřin domácí vedli. Na konci ukázkové akce byl Trávníček. V závěru třetiny mohl přidat čtvrtý gól Hanzl, ovšem Mikúš na poslední chvíli puk hokejkou tečoval mimo tři tyče.

Domácí mohli hned v úvodních minutách závěrečné části odskočit, ale Mahbod, Lukeš ani Moravčík se proti výtečnému Bednáři neprosadili. To se povedlo až v 47. minutě. Hübl ujel obráncům, naznačil střelu, stáhl si puk do bekhendu a pohotově ho poslal mezi Bednářovy betony. Za pouhých 51 vteřin to bylo opět pouze o branku. Kohoutova střela z mezikruží skončila díky dvojité teči za bezmocným Janusem.

V další šanci byl opět Hübl, tentokrát stál sám před odkrytou branku a nedokázal trefit skákající puk. I díky tomu mohl Černoch vyrovnat. Zpět do vedením pomohla Vervě přesilovka, při hře čtyři na tři se po Pospíšilově přihrávce podruhé prosadil Hübl. Pojistku v podobě šesté branky přidal v 56. minutě po pěkné akci Kudla.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 6:4 (1:2, 2:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 2. Pospíšil (F. Lukeš), 32. Gerhát (M. Hanzl), 32. Trávníček (Jurčík, Válek), 47. V. Hübl (F. Lukeš, Kudla), 53. V. Hübl (Pospíšil, Gerhát), 56. Kudla (V. Hübl, Mahbod) - 14. T. Mikúš, 19. Stříteský (Rachůnek), 48. Kohout (Eminger, T. Mikúš), 50. Černoch (Polák, Koblasa). Rozhodčí: Jeřábek, Bejček - Komárek, Špringl. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5695.
Litvínov: Janus - Říha, Moravčík, Ščotka, Štich, Kudla, Baránek - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Hedberg, Gerhát, Válek - Helt, Jurčík, Trávníček. Trenér: Kýhos.
Karlovy Vary: Bednář - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Rohan, Mikyska - Flek, Gríger, Rachůnek - Koblasa, Černoch, Polák - Beránek, T. Mikúš, Kohout - Šik, Vildumetz, Šafář. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: