Hlavní obsah

Ostrava - Jablonec 1:1Ostrava brala doma bod. Na hřišti se jiskřilo, Fillo si koledoval o červenou, vyloučený byl ale Krob

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kubista 0 : 1
12. Kuzmanovič 1 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava
Aktualizováno

Fotbalisté Baníku Ostrava remizovali v pondělní dohrávce 22. kola Fortuna ligy s Jabloncem 1:1. Severočeši díky nerozhodnému výsledku odskočili čtvrtým Českým Budějovicím na tři body, na druhou Plzeň ztrácejí bodů pět. Jablonec vedl po trefě Kubisty, domácí vyrovnali zásluhou Kuzmanoviče.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jiří Fleišman z Ostravy, Libor Holík z Jablonce, Vojtěch Kubista z Jablonce a Roman Potočný z Ostravy v akci.

Článek
Fotogalerie

I přes vítězství na Slovácku v úvodním jarním kole se ostravský trenér Kozel odhodlal ke čtyřem změnám v základní sestavě, do které se vrátil Kuzmanovič a po disciplinárním trestu Jánoš, Stronati a Fleišman.

Jenže začátek patřil Jablonci, který udeřil z první povedené akce. Po průniku a centru Holíka z pravé strany se z otočky ve vápně prosadil Kubista a navázal na branku z úvodního jarního kola. Ostravský gólman Laštůvka v lize kapituloval po 390 minutách.

Domácí se ale rychle otřepali. Ztrátu za šest minut smazali díky Kuzmanovičovi, který hlavou z malého vápna trknul do sítě Fillův centr z pravého křídla.

Ostrava pak byla aktivnější, lepší a nebezpečnější, byť už v 18. minutě musel dolů otřesený Hrubý. V závěrečné čtvrthodině prvního poločasu měl Baník několik nadějných situací, ale jablonecký gólman vyrazil Šašinkovu bombu pod břevno i střelu Potočného z přímého kopu. Poté brankáře Hrubého trefil De Azevedo, který po přihrávce Kuzmanoviče z dobré pozice ve vápně balon nedokázal lépe umístit k tyči.

Baník přehrával soupeře i po změně stran a trvalý tlak vyústil v další možnosti. De Azevedovi chyběly ve skluzu decimetry na pobídku Potočného a Šašinkovu ránu z otočky v 71. minutě s problémy zlikvidoval Hrubý.

Čtvrthodinu před koncem dal o sobě po minutách v defenzivě vědět i Jablonec. Po Jugasově hlavičce byl blízko vedoucímu gólu, ale balon z brankové čáry vytáhl Laštůvka a odkopl jej Kaloč. Hned záhy se po rohu dostal k nebezpečnému zakončení hlavou i Doležal, ale mířil vedle.

Domácím bod nestačil, na poslední desetiminutovku poslal trenér Kozel na hrot i Smolu, ale územní převaha už Ostravě nic zásadního nepřinesla. Ve čtvrté minutě nastavení byl po druhé žluté kartě vyloučen jablonecký Krob a přijde o další kolo proti Plzni.

První fotbalová liga - 22. kolo:
Ostrava - Jablonec 1:1
Branky: 12. Kuzmanovič - 6. Kubista. Rozhodčí: Pechanec - Dobrovolný, Poživil - Marek (video). ŽK: Fleišman, De Azevedo - Krob, Doležal, Kubista. ČK: 90.+4 Krob. Diváci: 9945.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Jánoš (64. Kaloč), Hrubý (18. Jirásek) - De Azevedo (80. Smola), Kuzmanovič, Potočný - Šašinka. Trenér: Kozel.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Plechatý, Krob - Hübschman - Pilík (64. Pleštil), Kubista, Považanec (88. Hämäläinen), Sýkora (90. Jeřábek) - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články