Hlavní obsah

Liverpool - West Ham 3:2West Ham byl blízko senzaci, sen se však rozplynul. Zraněný Souček po pauze střídal

Londýn/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu zvítězili v pondělním utkání Premier League doma nad West Hamem 3:2. Kladiváři, v jejichž základní sestavě nastoupil i český záložník Tomáš Souček, lídrovi vzdorovali statečně a ještě v 67. minutě vedli 2:1. Nakonec ale favorit otočil zápas na 3:2 a bere tři body. Souček kvůli zranění střídal ve 47. minutě. Liverpool vede tabulku o 22 bodů, West Ham je osmnáctý, což je sestupová příčka.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Liverpoolský kanonýr Mohamed Salah slaví trefu v utkání Premier League.

Článek
Fotogalerie

Liverpool šel do zápasu s Kladiváři v roli jasného favorita a když se už v 9. minutě trefil hlavou Wijnaldum, možná fanoušci čekali, že se suverénní lídr Premier League v pondělí zase vylepší skóre. Jenže londýnský tým v sestavě s českým záložníkem Součkem nic podobného nedopustil.

Český fotbalista hýřil aktivitou a byl u některých zajímavých situací před brankou Reds. Vyrovnání se hosté dočkali ve 12. minutě, kdy se prosadil po rohovém kopu Diop. Hlavou trkl do míče a rozpoutal peklo v nabitém sektoru fanoušků Kladivářů.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Fotbalisté West Hamu a záložník Tomáš Souček mezi nimi oslavují vstřelený gól na hřišti Liverpoolu.

Kloppův tým sice více držel míč, snažil se zakončovat, ale Fabianski v brance West Hamu čaroval. V poločase tak svítil na ukazateli skóre vyrovnaný stav 1:1.

Krátce po přestávce odstoupil ze hry Souček kvůli zranění, na hřiště vyběhl Formals a postaral se o senzaci. Po sedmi minutách pobytu na trávníku totiž dostal od obránců prostor k zakončení v pokutovém území a pravačkou poslal londýnský celek do vedení.

Tlak Liverpoolu narůstal, ale vyrovnání ne a ne přijít. Reds nakonec vysvobodila hrubice gólmana Kladivářů. Fabianski totiž dostal od Salaha jesle a pořádně se červenal.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Brankář West Hamu Lukasz Fabianski dostal v Liverpoolu hloupý gól.

To rozpumpovalo červenou mašinu k ještě většímu úsilí, rohové kopy nestíhali fanoušci ani počítat. Brzy ale mohli slavit vedoucí trefu, kterou obstaral Mané. Byl to jeho třináctý zásah v této sezoně Premier League.

Liverpool se náskokem neuspokojil, Mané dokonce dopravil míč znovu do sítě Kladivářů, ale radost mu pokazil ofsajd. V 88. minutě ale West Ham sahal po remíze, když se Bowen dostal sám před brankáře. V tutové šanci ale trefil gólmana Reds Beckera do hlavy. A tím naděje Kladivářů zhasly.

Anglická Premier League
Liverpool - West Ham 3:2
Branky: 9. Wijnaldum, 68. Salah, 81. Mané - 12. Diop, 54. Formals.

Reklama

Související témata: