Hlavní obsah

Slováci na Davis Cup s Českem nominovali Martina i Gombose, chybí Kližan

V nominaci slovenských tenistů na kvalifikaci Davisova poháru s Českem je čtveřice Andrej Martin, Norbert Gombos, Jozef Kovalík a deblista Filip Polášek. Pátého hráče jmenuje kapitán Dominik Hrbatý dodatečně. Nominaci dnes v Bratislavě oznámil trenér slovenského daviscupového týmu Tibor Tóth na tiskové konferenci. Na antuce v bratislavském Národním tenisovém centru se bude hrát 6. a 7. března. Vítěz postoupí na finálový turnaj v Madridu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Davisův pohár - ilustrační foto

Článek

Český kapitán Jaroslav Navrátil zveřejnil sestavu v pondělí a jeho výběr tvoří Jiří Veselý, Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva a Jonáš Forejtek.

"Už poslední tři týdny samozřejmě sleduji slovenské hráče a musím říct, že jejich forma má stoupající tendenci. Myslím, že hrají dobře. Tým mají velice zkušený, jsou to kluci mezi sedmadvaceti a třiceti lety," řekl Navrátil v pondělí.

Třicetiletý Martin (95. ATP) hrál začátkem února semifinále na antuce v Córdobě, o rok mladší Gombos (103.) čtvrtfinále v hale v Montpellier. "Kovalík je výborným antukářem," doplnil Navrátil k dalšímu členovi týmu.

V osobě Poláška mají Slováci sílu ve čtyřhře. Sedmý deblista světa letos hrál ve čtyřhře finále v Adelaide a semifinále grandslamového Australian Open. "Vždycky jsme kladli důraz na to, že by pro nás měla rozhodovat čtyřhra, ale teď mají z této stránky lepší hráče Slováci. Cesta musí vést přes dvouhru," uvedl Navrátil.

V slovenské nominaci není někdejší 24. hráč světa Martin Kližan, který je ale nyní až na 158. místě dvouhry. Navrátil jeho jméno v nominaci očekával. "Jeho výsledky sice nebyly v poslední době ideální, nicméně je to nejzkušenější slovenský hráč," řekl Navrátil o Kližanovi, kterého do loňského května trénoval Hrbatý.

Reklama

Související témata: