Hlavní obsah

Litvínov - Hradec Králové 2:3Litvínovský kolaps. Severočeši vedli o dvě branky, nakonec nemají ani bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Pospíšil 1 : 0
23. Lukeš 2 : 0
28. Klíma 2 : 1
40. Smoleňák 2 : 2
46. Smoleňák 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova prohráli v úterní dohrávce 34. kola extraligy s Hradcem Králové 2:3. Dvě branky vítězů vstřelil zkušený útočník Radek Smoleňák.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hradecká radost. Richard Nedomlel, Filip Pavlík, Radovan Pavlík a Radek Smoleňák se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Litvínov si v posledních třech kolech výrazně bodově pomohl a kdyby zvládl dohrávku s Mountfieldem, nejspíš by byl záchraně velmi blízko. Verva šla také v 9. minutě zásluhou Pospíšila do vedení a vše vypadalo pro žlutočerné dobře. A ještě víc poté, co Lukeš zvýšil ve 23. minutě na 2:0.

Nadšení Severočechů ale vydrželo jen chvíli, v přesilovce totiž snížil Klíma. A když třicet sekund před druhým odchodem do kabin srovnal skóre zkušený Smoleňák, byl zápas znovu otevřený. V čase 45:59 pak znovu Smoleňák rozhodl o výhře Mountfieldu. Litvínov se pokusil i o hru bez brankáře, další gól však už nepadl.

Dohrávka 34. kola hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Pospíšil (F. Lukeš, Hübl), 23. F. Lukeš (Pospíšil, V. Hübl) - 28. Klíma (Eklund), 40. Smoleňák (F. Pavlík), 46. Smoleňák (Šalda, R. Pavlík). Rozhodčí: Hodek, Šindel - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:5, navíc Kudla (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3876.
Litvínov: Janus - Říha, L. Doudera, Ščotka, Štich, Kudla, Baránek - Mahbod, Gerhát, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, Lukeš - Válek, Jurčík, Trávníček - Helt, Stříbrný, od 21. navíc Jánský. Trenér: Kýhos.
Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík, Šalda, Čáp - Jergl, Klíma, Perret - Dragoun, Lev, Chalupa - Smoleňák, Cingel, R. Pavlík - Žejdl, Koukal, Miškář. Trenéři: V. Růžička st. a T. Martinec.

Reklama

Související témata: