Hlavní obsah

Britka už sbírá body pro zisk superlicence do formule 1. Teď oslnila v Asii

Buriram/Praha

Další krůček směrem k formuli 1 udělala Jamie Chadwicková. Talentovaná Britka se zúčastnila asijského šampionátu formule 3 a vůbec se mezi mužskými kolegy neztratila. Několikrát stála na stupních vítězů a za celkové čtvrté místo obdržela deset důležitých bodů, které potřebuje k zisku superlicence.

Foto: Sport.cz

Jamie Chadwicková.

Článek

Jamie Chadwicková to s formulí 1 myslí vážně a dělá vše pro to, aby se světového šampionátu mohla zúčastnit. K tomu je potřeba splnit řadu podmínek, a tou nejdůležitější je zisk superlicence, tedy čtyřiceti bodů během tří sezon. Ty se udělují za celková umístění v několika sériích, třeba v šampionátech formulí 2, 3 a 4.

Talentovaná Britka v jedné z nich teď zazářila. Chadwicková se zúčastnila asijského šampionátu formule 3, který se uskutečnil v Malajsii, Spojených arabských emirátech a v Thajsku. Jezdci absolvovali celkem patnáct závodů. Testovací jezdkyně Williamsu se během nich mezi mužskými kolegy rozhodně neztratila.

Jednou vyhrála, dvakrát dojela na druhém místě a dvakrát byla třetí. Celkově získala sto třicet devět bodů a v šampionátu obsadila čtvrté místo. Za to obdržela deset bodů, které jsou potřeba k zisku superlicence. „Jsem velice ráda, že jsem se asijské formule 3 zúčastnila, získala jsem mnoho dalších cenných zkušeností. Cítila jsem, jak se každým závodem zlepšuji,“ pochvalovala si Chadwicková na webu stroudnewsandjournal.co.uk.

Teď se Chadwicková chystá získat další body. Možnost bude mít v ženském formulovém šampionátu W Series, který loni vyhrála a stala se tak jeho historicky první vítězkou. Loni se však za něj ještě body do superlicence nerozdávaly. Letos už ale budou. Celková vítězka jich obdrží patnáct, jezdkyně na druhém místě dvanáct, třetí v pořadí deset, čtvrtá sedm, pátá pět, šestá tři, sedmá dva a osmá jeden bod.

Reklama