Hlavní obsah

Ovlivní koronavirus i biatlon v Novém Městě? Můžeme jen čekat, říká Hamza

Praha

V neděli se česká biatlonová reprezentace vracela z dějiště mistrovství světa v Itálii, která je z evropských zemí epidemií koronaviru zasažena nejvýrazněji. „A vůbec jsme nezaregistrovali, že se něco děje, žádná opatření. Až pak v rádiu jsme o nich slyšeli,“ vypráví sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář. Jenže za pár dnů se nemoc opět rozšířila a zasahuje do množství sportovních akcí po celém světě. A příští týden má biatlonová elita setkání v Novém Městě na Moravě při Světovém poháru. Jak se na něm podepíše?

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

V biatlonovém areálu Vysočina Arena v Novém Městě na Moravě už se chystají na Světový pohár.

Článek

„Celé úterý jsem neřešil nic jiného,“ posteskl si šéf organizačního výboru i svazu Jiří Hamza. V kontaktu byl se zástupci státu i Mezinárodní biatlonové unie. „V některých věcech je z mého pohledu panika zbytečná, ale žijeme ve světě, kde se informace šíří rychle. My teď nemůžeme nic dělat, jen čekat na telefonu,“ popsal Hamza.

„Nese to s sebou samozřejmě i finanční otazníky, žádná pojišťovna nám proti tomu akci nepojistí,“ ví šéf závodů s rozpočtem mezi 65 a 70 miliony korun.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Marte Olsbu Roeiselandová z Norska pronásledovaná krajankou Tiril Eckhoffovou. Obě by se měly představit i v Novém Městě na Moravě.

V tuto chvíli nejsou varianty závodů bez diváků, či dokonce jejich zrušení na stole. Přípravy pokračují naplno, na oba víkendové dny už je třicetitisícový areál Vysočina areny beznadějně vyprodaný, díky zásobníkům sněhu se povedlo pokrýt celé okruhy.

Jediné obavy tak přináší případné zhoršení situace kolem koronaviru. „My budeme obezřetní a plnit pokyny státní správy, abychom nemuseli nic měnit na plánovaném scénáři,“ ujišťuje Hamza s tím, že další posun může přinést nejbližší zasedání bezpečnostní rady státu v pondělí.

Pořadatelé žádají diváky, aby do arény dorazili s větším předstihem, obzvlášť pokud by musela být zavedena nějaká preventivní opatření před koronavirem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články