Hlavní obsah

Z posledního místa do blízkosti medaile! Anička drží slibnou pozici

Aktualizováno

Česká skeletonistka Anna Fernstädtová je šestá po první polovině MS v Altenbergu. V obou dnešních jízdách byla velmi pomalá na startu. V té první měla dokonce nejhorší mezičas, dolní část trati ale zvládla skvěle - dělila se o sedmou pozici s vítězkou Světového poháru Jacqueline Löllingovou z Německa. Ve druhé jízdě si polepšila na šesté místo.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Anna Fernstädtová při první jízdě na MS v Altenbergu.

Článek
Fotogalerie

Na vedoucí Švýcarku Marinu Gilardoniovou ´Anička´, která před časem z německé reprezentace přestoupila do české, ztrácí 1,51 s, za třetí Ruskou Jelenou Nikitinovou zaostává o 0,74 s.

Na startu první jízdy musela Fernstädtová chvíli čekat, protože pořadatelé vymetali sníh. Přes nejpomalejší start v prvním kole se vyhoupla do desítky. I ve druhé jízdě trojnásobná juniorská mistryně světa doháněla pomalý rozběh dobrou technikou jízdy a o jednu pozici si polepšila.

Na loňském MS byla Fernstädtová čtvrtá. V této sezoně Světového poháru skončila nejlépe dvakrát sedmá v úvodním dílu seriálu v prosinci v Lake Placid.

Gilardoniová skončila druhá v posledním závodu SP, ale nikdy mezi elitou nevyhrála. Už po první jízdě vedla před Nikitinovou. Nejrychlejší byla i ve druhé jízdě a má náskok 63 setin před obhájkyní titulu Němkou Tinou Hermannovou.

V sobotu se od 9:30 pojede třetí jízda, po které následuje finále pro dvacítku nejlepších skeletonistek.

Závod mužů ovládli domácí reprezentanti, kteří poprvé v historii získali všechny tři medaile pro Německo. Zlato překvapivě vybojoval sedmadvacetiletý Christopher Grotheer, jenž v této sezoně ani jednou nestartoval ve Světovém poháru a do týmu se dostal až na poslední chvíli. První německý mistr světa po 20 letech porazil o dvě setiny sekundy favorizovaného Axela Jungka a o pět setin Alexandera Gassnera.

Mistrovství světa v jízdě na skeletonu v Altenbergu:
Ženy - po dvou jízdách:
1. Gilardoniová (Švýc.) 1:57,83 (58,96+58,87)
2. Hermannová (Něm.) -0,63 (59,52+58,94)
3. Nikitinová (Rus.) -0,77 (59,27+59,33)
...
6. Fernstädtová (ČR) -1,51 (59,66+59,68)
Muži - konečné pořadí:
1. Grotheer 3:44,81
2. Jungk -0,02
3. Gassner (všichni Něm.) -0,05

Reklama

Související témata: