Hlavní obsah

Koronavir dál straší. Fotbalisty v Premier League čeká novinka

Londýn

Koronavir je pořádný strašák. Ruší se kvůli tomu zápasy, nebo se hrají bez diváků. Fotbalisté Newcastlu teď hlásí další novinku. Před tréninkem už si nebudou podávat ruce. Anglický klub o tom rozhodl na základě doporučení lékařů, aby omezil riziko nákazy koronavirem. Ve Velké Británii dosud zaznamenali 19 případů onemocnění, kterým se zatím celosvětově nakazilo asi 80 tisíc lidí. Nemoc si vyžádala asi 2800 obětí.

Foto: John Sibley, Reuters

Fotbalisté Newcastlu hlásí novinku. Před tréninkem už si nebudou podávat ruce. Anglický klub o tom rozhodl na základě doporučení lékařů, aby omezil riziko nákazy koronavirem.

Článek

"Máme takový každodenní rituál, že když se ráno potkáme v tréninkovém centru, tak si potřeseme rukou. Na doporučení lékařů jsme od toho nyní upustili," citoval server BBC trenéra čtrnáctého celku anglické ligy Steva Bruce. "Naštěstí máme super doktora, který se o nás skvěle stará," dodal kouč.

Anglického fotbalu se zatím koronavirus nijak výrazně nedotknul, ale Bruce přiznal, že v klubu všichni situaci napjatě sledují. "Jsme jako všichni ostatní. Jsme přilepení k obrazovkám a čekáme, kde se nemoc objeví a doufáme, že už se to nebude zhoršovat," uvedl devětapadesátiletý kouč.

Nákaza koronavirem odstartovala v Číně, kde kvůli ní byla odložena Velká cena formule 1. V Itálii bylo odloženo 40 fotbalových zápasů, zatímco utkání Serie A se stejně jako čtvrteční duel Evropské ligy mezi Interem Milán a Razgradem hrály bez diváků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články