Hlavní obsah

Budějovice - Ostrava 0:2Baník vyhrál přímý souboj o čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Kuzmanovič 0 : 1
89. Smola 0 : 2
Záznam online reportáže

České Budějovice
Aktualizováno

Fotbalisté Baníku Ostrava ovládli přímou bitvu o čtvrté místo v tabulce, když na hřišti nováčka v Českých Budějovicích vyhráli v předehrávce 23. kola góly v koncovkách poločasů 2:0. Baník poslal před přestávkou do vedení Nemanja Kuzmanovič a pojistku přidal v závěru střídající Tomáš Smola. Jihočeši na jaře poprvé ztratili a doma v lize nebodovali po pěti výhrách za sebou. Baník pod trenérem Lubošem Kozlem vyhrál druhý ze tří zápasů a v tabulce se posunul o dva body před jihočeského nováčka soutěže.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fotbalista Baníku Ostrava Nemanja Kuzmanovič se raduje z gólu v Českých Budějovicích.

Článek
Fotogalerie

Baník o svém triumfu rozhodl hlavně v prvním poločase. Nejen že se prosadil střelecky, ale především byl v úvodních 45 minutách nebezpečnějším týmem.

Jihočeši si nevěděli rady hlavně s krajním obráncem Holzer, který poslal svým spoluhráčům ze strany několik nebezpečných přihrávek. Nejprve se po jedné z nich neprosadil Potočný a z další akce nezakončil ani De Azevedo. V obou případech výborně zasáhnul českobudějovický brankář Drobný. Následně mu pomohla i tyč, kterou trefil Kuzmanovič.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fotbalisté Baníku Ostraha Roman Potočný, Dyjan Carlos De Azevedo, Nemanja Kuzmanovič a Ondřej Šašinka oslavují gól proti ČEským Budějovicím.

V 41. minutě už se ale srbský hráč prosadil gólově. De Azevedovu střelu vyrazil Drobný a Novák při odkopu trefil Kuzmanoviče, od kterého se míč dostal do sítě. Útočník Baníku navázal na branku z předchozího kola proti Jablonci.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Dyjan Carlos De Azevedo z Ostravy a Lukáš Havel z Českých Budějovic v utkání 23. kola první fotbalové ligy.

Jihočeši ve druhém poločase výrazně přidali, tlačili se do ofenzivy, bojovali a byli nebezpeční. Ale Mršič v dobré pozici těsně minul a hlavičku střídajícího Šulce zlikvidoval ostravský brankář Laštůvka. Sivok pak v 81. minutě rovněž hlavou z pár kroků mířil nad břevno.

Baník navíc v závěru udeřil z brejku a pojistil si tři body. Po Šašinkově přihrávce v 89. minutě v úniku nezaváhal střídající Smola. Slezané pod novým koučem Kozlem vyhráli i druhý jarní zápas venku.

Dynamo České Budějovice - Baník Ostrava 0:2 (0:1)
Branky: 41. Kuzmanovič, 89. Smola. Rozhodčí: Klíma - Caletka, Batík - Houdek (video). ŽK: Kaloč, Pokorný, Laštůvka, Fleišman (všichni Ostrava). Diváci: 5702.
Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Havel, Sivok, Novák - Čavoš, Havelka - Brandner (60. Mészáros), Javorek (46. Šulc), Mršič - Schranz (80. Ledecký). Trenér: Horejš.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Holzer - Kaloč (88. Smola), Jirásek - De Azevedo (64. Reiter), Kuzmanovič (48. Hrubý), Potočný - Šašinka. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: