Hlavní obsah

Už měl pomalu sbaleno. Po změně trenéra se Švéd vrací ve Spartě do hry

Praha

Celý podzim na Letné marně řešili záhadu, proč po nadějném loňském jaru uvadl David Moberg Karlsson. Marně, a tak se zdálo, že švédský záložník už má sbaleno. „S klubem jsme se shodli, že odchod bude pravděpodobně nejlepší řešení,“ řekl fotbalista v prosinci pro deník Aftonbladet. K rozchodu však nedošlo. Naopak, po odvolání kouče Jílka se Karlsson vrací na scénu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný David Moberg Karlsson ze Sparty během utkání v Olomouci.

Článek

Severské zklamání. David Moberg Karlsson nasbíral během podzimu jen čtyři epizodní ligová vystoupení. Naskakoval za béčko, kde si v ČFL ve čtyřech startech připsal dvě trefy.

Možná i proto dostal Švéd po odvolání Václava Jílka zase šanci. Když byl místo něj povýšen Václav Kotal z béčka, v prvním utkání v Olomouci udělal v sestavě hned pět změn.

Švéd v základu nechyběl, v nejvyšší soutěži si zahrál poprvé od konce října.

„Myslím, že jsem hrál v Olomouci docela dobře. Přece jen jsem v základu nebyl asi čtyři měsíce. Ale samozřejmě bych býval rád skóroval, abych trenérovi splatil důvěru. Šance si aspoň vytváříme..." lituje Karlsson v rozhovoru pro klubovou televizi porážky 0:1.

„Kdyby dal gól, tak bych byl spokojen," řekl na Švédovu adresu Kotal.

Nemůžeme si lehnout a brečet...

Sparta v ligové tabulce už jen o skóre drží první šestku. Fanoušci jsou naštvaní, mužstvo dlouhodobě absolutně nenaplňuje očekávání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Moberg Karlsson ze Sparty během utkání v Olomouci.

„Když vyhráváte zápas za zápasem, je všechno samozřejmě snazší. Jste pozitivněji naladění, cítíte se dobře. Ale jsme profesionálové, nemůžeme si lehnout a brečet, protože přijde další zápas," uvědomuje si švédský záložník.

„Když vyhrajete, jste za hrdinu a všichni vás milují. Když prohrajete, lidi si říkají, že stojíte za h...o. To je fotbal, jsme zvyklí. Musíme tvrdě pracovat, začít vyhrávat a pak v tom pokračovat," dodává.

Potřebuje sebedůvěru a čas

O první jarní body a vstřelený gól se Sparta pokusí v sobotním duelu proti Zlínu. Karlsson by neměl v její jedenáctce chybět.

„Snažím se zlepšovat ve všech směrech, měl bych lépe přihrávat ve finální třetině hřiště, lépe řešit šance. Ono to ale přichází se sebedůvěrou a odehraným časem. Když jsem dostal šanci po takové době, chtěl jsem strašně skórovat. Asi až moc, možná mě to trochu brzdilo," uvědomuje si.

Sparta už má nejvyšší čas zabrat.

„Jakmile se poprvé v sezoně prosadíte, už se to rozjede a bude snazší dát další góly," věří Moberg Karlsson.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice