Hlavní obsah

Ledecká zajela v La Thuile opět skvěle! Skončila šestá

Aktualizováno

Světový pohár v alpském lyžování žen pokračuje v italském středisku La Thuile. Dnes byl na programu superobří slalom a zítra lyžařky čeká kombinace. Ester Ledecká zajela šestý nejrychlejší čas, na vítěznou Ortliebovou ztratila 0,55 sekundy a do tabulky SP si připsala 40 bodů. Ve finále SP, pokud ho tedy pořadatelé nezruší, jak se proslýchá, bude moci startovat ve všech disciplínách, které si vybere.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ester Ledecká si v La Thuile vylepšila maximum v superobřím slalomu SPVideo: sntv

 
Článek

Závod vyhrála Rakušanka Nina Ortliebová, která předstihla druhou Corinne Suterovou o 0,07 sekundy. Suterová měla v průběhu jízdy problémy s utrženým poutkem od hůlky. Suterovou však ještě předstihla o 6 setin domácí Federica Brignoneová a prozatímní vedoucí ženu disciplíny odsunula na třetí místo.

Výborně zajela Slovenka Petra Vlhová, která na vedoucí Rakušanku ztratila 39 setin sekundy a ze závodu bere čtvrté místo, nejlepší v kariéře. Během své jízdy dokonce vedla, jenže ji zaskočila jedna z branek schovaných za horizontem a tam ztratila, přesto se jedná o senzační umístění.

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Rakušanka Nina Ortliebová vyhrála v Itálii závod SuperG

Olympijská vítězka v super-G Ledecká byla v této disciplíně v SP dosud nejlépe desátá začátkem února v ruské v Krasné Poljaně. V La Thuile startovala s třicítkou, na vítězku ztratila v horní technické pasáži trati, zbytek už projela stejně rychle.

"Docela mi to sedlo. Potvrzuje se, že se začínám na lyžích docela rozjíždět. Mám z toho radost. Je to další skvělý výsledek," uvedla Ledecká, která má olympijské zlato také ze snowboardu.

V celkovém hodnocení seriálu už je Ledecká desátá. Lépe byla mezi sjezdařkami z českých lyžařek naposledy slalomářka Šárka Strachová, která v roce 2007 skončila devátá.

Rakušanka si vyjela druhé stupně vítězů v kariéře

Ortliebová, třiadvacetiletá dcera olympijského vítěze i mistra světa ve sjezdu Patricka Ortlieba, těsným vítězstvím potvrdila dobrou formu. V SP se prosadila na stupně podruhé v kariéře, když navázala na týden staré třetí místo ve sjezdu v Crans Montaně. Třetí skončila o dalších šest setin zpět Švýcarka Corinne Suterová.

O držitelce malého křišťálového glóbu za super-G se rozhodne až ve finále v Cortině d'Ampezzo. Suterová vede před Brignoneovou o 19 bodů. V neděli je v La Thuile na programu kombinace a Ledecká zkusí navázat na třetí místo z Crans Montany.

SP ve sjezdovém lyžování v La Thuile (Itálie):
Ženy - superobří slalom:
1. Ortliebová (Rak.) 1:11,72,
2. Brignoneová (It.) -0,01,
3. C. Suterová (Švýc.) -0,07,
4. Vlhová (SR) -0,39,
5. Bassinová (It.) -0,51,
6. Ledecká (ČR) -0,55,
7. Curtoniová (It.) -0,78,
8. Hählenová -0,82,
9. Holdenerová -0,95,
10. Gutová-Behramiová (všechny Švýc.) -0,98.
Průběžné pořadí superobřího slalomu (po 6 ze 7 závodů):
1. C. Suterová 360 b.,
2. Brignoneová 341,
3. Schmidhoferové (Rak.) 217,
4. Gutová-Behramiová 209,
5. Venierová (Rak.) 205,
6. Ortliebová 191,
...
21. Ledecká 81.
Průběžné pořadí SP (po 30 z 38 závodů):
1. Brignoneová 1378,
2. Shiffrinová (USA) 1225,
3. Vlhová 1189,
4. C. Suterová 837,
5. Bassinová 817,
6. Holdenerová 791,
...
10. Ledecká 503,
84. Dubovská 35,
101. Capová (všechny ČR) 21.

Reklama

Související témata: