Hlavní obsah

Jablonec - Plzeň 1:2Plzeň odskočila třetímu Jablonci na osm bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Čermák 0 : 1
41. Beauguel 0 : 2
46. Pleštil 1 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň pod trenérem Adrianem Guľou šlape, na jaře vyhrála i třetí zápas. Západočeši dobyli Jablonec 2:1. V tabulce svému nejbližšímu pronásledovateli odskočili už na rozdíl osmi bodů. Na vedoucí Slavii ztrácejí bodů deset, sešívaní však mají nedělní duel na Slovácku k dobru.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Jakub Brabec z Plzně a Martin Doležal z Jablonce.

Článek

Plzeň vedla v poločase už 2:0, Severočeši stihli už jen snížit, ostatní šance pochytal Hruška. Oba góly Plzně zařídil uzdravený Čermák, který na jaře nastoupil poprvé. První dal, na druhý parádně nahrál.

Na těžkém měkkém terénu měly šance oba týmy, v prvním poločase však byla nebezpečnější Plzeň. Tu největší na straně domácích měl po osmi minutách hry aktivní Kubista, který po přihrávce Doležala běžel sám na gólmana Hrušku. Střelu na zadní tyč však hostující gólman reflexivně nohou vyrazil na rohový kop.

Foto: Vít Černý, ČTK

Jablonecký kanonýr Martin Doležal plzeňského brankáře Aleše Hruška nepřekonal.

Blízko gólu byli domácí i ve 28. minutě. Limberský poslal Hruškovi malou domů, jenže se mu vůbec nepovedla a Hruška měl co dělat, aby Doležalovi zabránil skórovat.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vlevo Jakub Jugas z Jablonce, vpravo Jean-David Beauguel z Plzně.

V té době už hosté vedli po akci Čermáka. Uzdravený záložník převzal přihrávku od Buchy, využil ustupující obrany a na hranici vápna skrytou technickou střelou levačkou otevřel skóre pomocí pravé tyče Hrubého branky.

A ve 41. minutě druhý gól vymyslel pro Beauguela. Obklíčen několika protihráči zády k brance vyšachoval zelenobílou obranu geniální patičkou, po níž se francouzský útočník ocitl sám před Hrubým a mířil přesně. Ofsajd to nebyl.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vpravo Jakub Brabec z Plzně.

Po pauze se Jablonec zlepšil. Pomohl mu i bleskový gól, na který potřeboval necelou půlminutku. Kubista odcentroval zleva před branku, kde Limberský neuhlídal Pleštila a ten snížil na 1:2. Tým Petra Rady poté hosty tlačil a měl i šance na srovnání, všechny šance však pochytal Hruška. Trefa Beauguela deset minut před koncem neplatila pro ofsajd. Už v nastaveném čase hosty zachránil před Doležalem odkopem na rohový kop Brabec. Plzeň tři body ubránila a na jaře zůstala stoprocentní.

23. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Viktoria Plzeň 1:2 (0:2)
Branky: 46. Pleštil - 23. Čermák, 41. Beauguel. Rozhodčí: Rejžek - Kříž, Myška - Královec (video). ŽK: Kubista, Pleštil - Kopic, Beauguel, Havel. Diváci: 2817.
Jablonec: Hrubý - Holík (84. Hämäläinen), Jugas, Plechatý, Sýkora - Hübschman - Pleštil (77. Chramosta), Kubista, Považanec, Pilík (61. Matoušek) - Doležal. Trenér: Rada.
Plzeň: Hruška - Havel, Hejda, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Čermák (88. Hubník) - Kopic (54. Mihálik), Beauguel, Kovařík (90.+5 Kayamba). Trenér: Guľa.

Reklama

Související témata: