Hlavní obsah

Sparta - Zlín 2:2Švéd v oslabení ukončil jarní čekání na gól, letenská krize se však prohloubila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Karlsson 1 : 0
67. Poznar 1 : 1
88. Kozák 2 : 1
90. Matejov 2 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Mizérie nekončí, naopak se prohlubuje. Fotbalisté pražské Sparty hráli déle jak hodinu bez vyloučeného Mandjecka a v utkání 23. ligového kola doma jen remizovali se Zlínem 2:2. Na jaře sice poprvé skórovali a bodovali, naposledy však v soutěži vyhráli začátkem prosince nad Mladou Boleslaví. Jejich marné čekání na vítězství tak trvá již čtyři kola. Sparta zůstává šestá, Zlín je až třináctý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

V souboji o míč Adam Hložek ze Sparty a Martin Cedidla ze Zlína.

Článek

Zoufalý start do ligového jara paradoxně odskákal kapitán. Bořek Dočkal sice před utkáním převzal dres za jubilejních sto ligových zápasů za Spartu, usedl však jen na lavičku náhradníků. Chyběl i lehce zraněný Plavšič. Proti minulému duelu v Olomouci se do sestavy vrátili Frýdek, který si odpykal trest za žluté karty, a Tetteh.

Ještě se ani pořádně nezačalo, a hosté už mohli vést. Po Mandjeckově hrubce v rozehrávce měl tutovku Fantiš, ale branku technickým dloubáčkem přehodil.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Petr Buchta ze Zlína, Benjamin Tetteh ze Sparty a brankář Matej Rakovan ze Zlína.

Letenští minule na Hané vyrovnali neslavný klubový zápis. Tři kola v řadě bez vstřeleného gólu zaznamenala Sparta naposledy před 37 lety - v 13. až 15. kole sezony 1982/83...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Georges Mandjeck ze Sparty opouští hřiště po udělení červené karty.

Také proti Zlínu bylo znát, jaká deka na týmu v rudých dresech leží. Bez jakéhokoliv sebevědomí se těžko dostával aspoň před šestnáctku soupeře. Až v 21. minutě se po rohu hlavičkující Hancko postaral o první náznak příležitosti.

Ke vší bídě šla Sparta navíc do deseti. Ševco dlouhým nákopem vysunuli do sóla Poznara a Mandjeck musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Sudí Orel mu nejprve udělil jen žlutou kartu, po konzultaci s videorozhodčím však stopera ve 28. minutě rovnou vyloučil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Švédský záložník David Karlsson ukončil proti Zlínu sparťanské čekání na gól v jarní části ligové soutěže.

Také Tetteh šel na druhé straně sám na branku, jenže nedokázal ani zakončit. A Poznar o chvíli později trefil hlavou břevno...

Druhý poločas začali Letenští navzdory oslabení aktivně. Hlavně Karlsson, jehož ránu po samostatné akci ještě Rakovan vyrazil na roh. Po Tettehově ideální finální přihrávce se už švédský záložník trefil, úplně sám před gólmanem Rakovana prostřelil.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Tomáš Poznar a Lukáš Bartošák ze Zlína se radují z vyrovnávacího gólu proti Spartě.

Sparta se ovšem neradovala dlouho. Zaplatila za Sáčkovu ztrátu míče uprostřed pole a nerozhodnost brankáře Heči, který nechal Poznara z úhlu vyrovnat.

Závěr byl dramatický a patřil střídajícím hráčům. Dvě minuty před koncem strhl Kozák vedení opět na stranu Sparty, jenže o další dvě minuty poté Matejov vyrovnal. Zápas skončil 2:2...

Fotbalová liga - 23. kolo:
Sparta Praha - Fastav Zlín 2:2 (0:0)
Branky: 54. Moberg Karlsson, 88. Kozák - 67. Poznar, 90. Matejov. Rozhodčí: Orel - Hájek, Pečenka - Ardeleanu (video). ČK: 28. Mandjeck (Sparta). ŽK: Štetina - Bartošák, Matejov, Janetzký. Diváci: 9007.
Sparta: Heča - Vindheim, Mandjeck, Hancko, Hanousek (31. Štetina) - Moberg Karlsson (75. Graiciar), Sáček, Kanga, Hložek, Frýdek - Tetteh (84. Kozák). Trenér: Kotal.
Zlín: Rakovan - Simerský, Buchta, Cedidla - Čanturišvili, Fantiš, Hlinka, Bartošák (68. Matejov) - Jawo (90.+3 Janetzký), Poznar (81. Džafič), Jiráček. Trenér: Kameník.

Reklama

Související témata: