Hlavní obsah

Ledecká další triumf nepřidá! Co se stalo?

Praha/La Thuile
Aktualizováno

Čeští diváci se těšili na další útok na stupně vítězů. Ester Ledecká už včera v italském La Thuile v závodě Super-G zajela skvělé šesté místo, které naznačovalo, že v kombinaci opět bude mířit vysoko, jenže člověk míní, pánbůh mění...

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Česká lyžařka Ester Ledecká v cíli sjezdu Světového poháru v Crans Montaně.

Článek

Kombinace SP lyžařek v italském středisku totiž byla zrušena. Nikoli kvůli panice z nákazy koronavirem, ale La Thuile zastihlo husté sněžení. Pořadatelé nebyli schopni po vydatné sněhové nadílce upravit trať do požadovaného stavu.

Malý křišťálový glóbus tak získala Italka Federica Brignoneová, která vyhrála oba kombinační závody v sezoně. Česká reprezentantka Ester Ledecká skončila v hodnocení disciplíny třetí. Minulý týden v Crans Montaně získala bronz a v prvním kombinačním závodě v sezoně Altenmarktu-Zauchensee skončila šestá.

"Mám z toho strašnou radost. Jsem pyšná na sebe a celý tým. Odvedli skvělou práci a já jim za to moc děkuji. Jsem moc ráda, že jsem to vybojovala, protože kombinace je pro mě hrozně zábavná disciplína a mám ji moc ráda," uvedla v nahrávce pro média Ledecká.

I proto českou lyžařku mrzelo, že se dnes kvůli špatnému počasí nemohla představit na svahu. "Samozřejmě mě mrzí každý zrušený závod, ale je to outdoorový sport a tohle se může stát. Musíme k tomu přistupovat tak, jak to je. Já bych si tenhle kopec ráda znovu sjela, protože je nádherný a měli to opravdu dobře připravené, počasí ale neporučíte," řekla Ledecká.

V konečném hodnocení kombinace zaostala se ziskem 100 bodů o 25 bodů za druhou Švýcarkou Wendy Holdenerovou. Brignoneová vede i celkové pořadí Světového poháru před Američankou Mikaelou Shiffrinovou, která po úmrtí otce přerušila sezonu.

Reklama

Související témata: