Hlavní obsah

Čeští softbalisté získali bronz na juniorském mistrovství světa

Čeští softbalisté získali na mistrovství světa juniorů na Novém Zélandu historické bronzové medaile. V dnešním utkání o třetí místo v Palmerston North zdolali svěřenci trenéra Ondřeje Stronera 2:0 Argentinu, které oplatili porážku ze základní části.

Foto: Sport.cz

Bronzová selfie juniorských softbalistů.

Článek

Čeští softbalisté do 18 let sice minulý víkend zahájili šampionát porážkou s Austrálií, pak ale zdolali JAR a Kanadu, těsně prohráli s Argentinou a po výhře nad Singapurem postoupili do finálové skupiny. V ní tým kolem nadhazovače Jakuba Osičky porazil domácí Nový Zéland a Guatemalu a na jeho účasti v zápase o bronz nic nemohla změnit ani prohra s Japonskem.

V rozhodujícím duelu o medaili povolil Osička Argentincům jediný odpal a v druhé směně doběhli pro body Tadeáš Kalčev a Jan Voráček. "Byl to nejtěžší zápas na turnaji. Ať už bylo jakékoliv skóre, museli jsme to zvládnout nervy a udělat ten poslední krok," uvedl Osička, který se s polařem Adamem Buchnerem dostal do All Star týmu šampionátu.

"Dokázali jsme hrát nejlepší softbal proti nejlepším týmům na světě, jak jsme si slíbili. Šli jsme si za tím," prohlásil Osička, který na turnaji zaznamenal 84 strikeutů, nejvíce ze všech nadhazovačů.

"Máme velmi silnou osu nadhazovač - zadák, pálkařsky jsme se také prosadili a týmový duch byl velmi dobrý. K lepším pozicím do dalších let nám na nejlepší týmy chybí už jen malé krůčky. Věřím, že je postupně splníme," řekl kouč Stroner.

Zlato získali Japonci po finálovém vítězství 9:2 nad Austrálií.

Reklama