Hlavní obsah

Tenisté se sešli v Bratislavě a testovali antuku před Davis Cupem

Bratislava

Z různých koutů se dnes sjeli čeští tenisté v Bratislavě před kvalifikací na finálový turnaj Davisova poháru. Kapitán Jaroslav Navrátil má před utkáním se Slovenskem pohromadě kompletní nominovanou pětici.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jiří Veselý (vlevo) a jeho trenér Jaroslav Navrátil

Článek

Jednička Jiří Veselý přiletěl z challengeru ve francouzském Pau, Lukáš Rosol přijel z Prahy, Jonáš Forejtek z turnaje v turecké Antalyi a kapitán Navrátil do slovenské metropole dorazil se Zdeňkem Kolářem a Vítem Kopřivou z Prostějova.

"Jak byli kluci všude možné po turnajích, tak to byl jeden z nejrozháranějších odjezdů, co pamatuju," řekl kapitán Navrátil na webu tenisovysvet.cz.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Tenista Jiří Veselý na tiskové konferenci v Prostějově ukázal pohár, který získal za vítězství v singlu na okruhu ATP v Puné v Indii.

Veselý hrál v sobotu semifinále challengeru v Pau a cestu do Bratislavy nastoupil v šest ráno. "Letěl jsem přes Paříž do Vídně a autem přes Prostějov, kde jsem si vyzvednul věci, zpátky do Bratislavy," líčil 71. hráč světa na týmovém facebooku.

Talentovaný Forejtek dokonce ještě v neděli hrál. V půl deváté ráno nastoupil k finále čtyřhry na turnaji ITF a v páru s Michalem Vrbenským slavili titul. "Pak jsem jel rovnou na letiště, letěl do Vídně a odtud se dostal sem," doplnil Forejtek.

Trojice Veselý, Rosol a Forejtek měla na programu fyzioterapii. Nováček v týmu Kopřiva a Kolář v podvečer jako první vyzkoušeli antukový kurt. Všichni se do tréninku zapojí v pondělí, ve čtvrtek je los a hrát se bude v pátek a v sobotu.

Foto: Sport.cz

Lukáš Rosol (archivní foto)

Slovenskou sestavu nedoplní někdejší 24. hráč světa Martin Kližan, jak se očekávalo, jelikož má zlomený malíček levé ruky a musí podstoupit operaci.

Sestavu kapitána Dominika Hrbatého tvoří čtveřice Andrej Martin, Norbert Gombos, Jozef Kovalík a deblista Filip Polášek. Spolu s nimi se do přípravy zapojili Filip Horanský s Igorem Zelenayem a na trénink čtyřhry má dorazit Lukáš Klein.

Reklama

Související témata: